moderat_fokus_pan
Polis på Södergatan, i höjd med SätunaskolanFoto: Magnus Granhagen

Skottlossning på Södergatan

Flera vittnen ringde polis om en skottlossning i centrala Märsta. Strax efter skjutningen lämnade en bil platsen i högfart. Flertalet tomhylsor hittades på platsen. – Vi har polisptatruller som spärrar av platsen och håller förhör, säger Thomas Ibstedt, vakthavande befäl vid polisen.

centrum_artikel_host

Vid 22-tiden på måndagen larmade flera personer polisen om höga smällar på Södergatan.
– Det är flertal samtal om att det är skottlossning, det är från flera vittnen men dock ingen som sett vem som har skjutit, säger Fredrik Ladenstedt, stationsbefäl vid Polisen Stockholm Nord.

Minst åtta skott avlossades
Under drygt två timmar arbetade polisen på platsen. Man påträffade tillslut en misstänkt brottsplats och fann åtta tomhylsor.
– Man har upprättat en anmälan om grovt vapenbrott, säger Ladenstedt.

Enligt honom har man inte påträffat några skotthål på fastigheter, bilar eller andra föremål. Man har heller inte fått uppgifter om skadade personer.
– Kommer det in en skottskadad person till sjukhus så hör de av sig till oss, men det har inte kommit in någon skadad person än i alla fall, sa Ladenstedt klockan 23.45.

Bil flydde i hög fart
I samband med att skott avlossades hörde flera vittnen en bil lämna platsen i hög hastighet. Polisen vill i nuläget inte sammankoppla det med skottlossningen.
– Om det är den bilen som blivit beskjuten, skjutit, eller ett rädd vittne som har kört iväg vet vi inte, säger Ladenstedt.

Vädjar om hjälp
Polisen har förhört flera boende på adressen, och man har haft kontakt med väldigt många som hört skottljuden – man har dock inte fått tag på någon person som sett själva skjutningen.
– Om folk har sett något eller vet vad det här är så får de höra av sig till oss på 114 14, om någon på adressen hittat skotthål eller något intressant så får de kontakta oss.

På tisdag morgonen uppger Polisen att ingen person hittats skadad varken i Märsta eller på sjukhus, det fanns heller inga materiella skador:
– Det har hittats tomhylsor, konstaterar Eva Nilsson vid Polisens regionledningscentral.

Uppdaterad tisdag 7.42
Har du bild? Vet du mer? Kontakta redaktionen!

defacto_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

joes-helsida
moderat_fokus_helsida
hockeyskola_helsida
ica_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

centrum_host_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

pantamera_avc_helsida

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

nrh_sigtuna
sap_sep23_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
moderat_bli_medlem
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider
socialdem_sep23_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys