centrum_panorama_hostshopping
Polis på Södergatan, i höjd med SätunaskolanFoto: Magnus Granhagen

Skottlossning på Södergatan

Flera vittnen ringde polis om en skottlossning i centrala Märsta. Strax efter skjutningen lämnade en bil platsen i högfart. Flertalet tomhylsor hittades på platsen. – Vi har polisptatruller som spärrar av platsen och håller förhör, säger Thomas Ibstedt, vakthavande befäl vid polisen.

centrum_artikel_host

Vid 22-tiden på måndagen larmade flera personer polisen om höga smällar på Södergatan.
– Det är flertal samtal om att det är skottlossning, det är från flera vittnen men dock ingen som sett vem som har skjutit, säger Fredrik Ladenstedt, stationsbefäl vid Polisen Stockholm Nord.

Minst åtta skott avlossades
Under drygt två timmar arbetade polisen på platsen. Man påträffade tillslut en misstänkt brottsplats och fann åtta tomhylsor.
– Man har upprättat en anmälan om grovt vapenbrott, säger Ladenstedt.

Enligt honom har man inte påträffat några skotthål på fastigheter, bilar eller andra föremål. Man har heller inte fått uppgifter om skadade personer.
– Kommer det in en skottskadad person till sjukhus så hör de av sig till oss, men det har inte kommit in någon skadad person än i alla fall, sa Ladenstedt klockan 23.45.

Bil flydde i hög fart
I samband med att skott avlossades hörde flera vittnen en bil lämna platsen i hög hastighet. Polisen vill i nuläget inte sammankoppla det med skottlossningen.
– Om det är den bilen som blivit beskjuten, skjutit, eller ett rädd vittne som har kört iväg vet vi inte, säger Ladenstedt.

Vädjar om hjälp
Polisen har förhört flera boende på adressen, och man har haft kontakt med väldigt många som hört skottljuden – man har dock inte fått tag på någon person som sett själva skjutningen.
– Om folk har sett något eller vet vad det här är så får de höra av sig till oss på 114 14, om någon på adressen hittat skotthål eller något intressant så får de kontakta oss.

På tisdag morgonen uppger Polisen att ingen person hittats skadad varken i Märsta eller på sjukhus, det fanns heller inga materiella skador:
– Det har hittats tomhylsor, konstaterar Eva Nilsson vid Polisens regionledningscentral.

Uppdaterad tisdag 7.42
Har du bild? Vet du mer? Kontakta redaktionen!

centrum_host_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
klara_outsider
brobygget_outsider