nationaldagen_pan
Foto: Insändarbild

Larm om bränder minskade

Antalet larm om bränder sjönk i juli och var den lägsta nivån på fyra år.

centrum_artikel_host

Förra sommaren var det rekordmånga larm om bränder i kommunen, men i år i juli kom bara larm om 17 bränder. Det motsvarar 3,5 samtal per 10 000 invånare. Snittet för juli har legat på 7,5 sen juli 2015, årets nivå är den lägsta en julimånad sedan just 2015 enligt SOS Alarm.

Värmdö hade flest samtal om bränder i länet med 8,6/10 000 invånare. Av de sex sk Attundakommunerna hade Väsby flest samtal om bränder med 5,5/10 000 invånare. Sigtuna minskade jämfört med förra året med 4,6 samtal/10 000 invånare. Våren i kommunen var det i snitt 10 samtal/10 000 invånare gällande bränder.

connys_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna