centrum_panorama_hostshopping
Kräksjukan ställer till det bland pedagoger och dess familjer. Foto: Genrebild

Uppmaningen: Håll barnen hemma – Personal smittas

Flera lärare i kommunen ska ha fått kräksjuka, detta sedan föräldrar inte håller barnen borta i 48 timmar: - föräldrar förstår inte att alla i familjen måste vara kräkfria i 48 timmar, säger en person som vill vara anonym till märsta.nu

centrum_artikel_host

Det ska vara problem bland pedagoger i förskolor med kräksjuka, det är nämligen inte bara barnen som drabbas utan smittan går vidare till pedagoger och deras familjer. Policyn om 48 timmar utan symptom är det inte alla som bryr sig om bland föräldrarna:
– Ett barn kan vara friskt medan pappa och syskon kanske kräks för fullt, jag har själv drabbats två gånger och får ta ut karens, säger en person som vill vara anonym till märsta.nu

Ingmari Brockland, verksamhetschef för förskolan i Sigtuna kommun, skriver i mail till märsta.nu att det vid den här tiden av året är många som drabbas av vinterkräksjuka. Men enligt henne är det inget större problem än vad det brukar vara:
– Förskolorna följer Socialstyrelsens råd ”smitta i förskolan”.

Enligt rådet från Socialstyrelsen ska smittade sjuka barn och vuxna inte delta i förskoleverksamheten när de har akuta mag-tarmsymtom i form av kräkningar och vattentunn diarré. Barnen kan återgå till omsorgen när det ätit normalt och inte kräkts eller haft diarré under två dygn, man ska också samråda med förskolan innan man lämnar sitt barn igen.

centrum_host_helsida
mp_tack_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

connys_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_tack_outsider