valstadagen_pan
Kräksjukan ställer till det bland pedagoger och dess familjer. Foto: Genrebild

Uppmaningen: Håll barnen hemma – Personal smittas

Flera lärare i kommunen ska ha fått kräksjuka, detta sedan föräldrar inte håller barnen borta i 48 timmar: - föräldrar förstår inte att alla i familjen måste vara kräkfria i 48 timmar, säger en person som vill vara anonym till märsta.nu

centrum_artikel_host

Det ska vara problem bland pedagoger i förskolor med kräksjuka, det är nämligen inte bara barnen som drabbas utan smittan går vidare till pedagoger och deras familjer. Policyn om 48 timmar utan symptom är det inte alla som bryr sig om bland föräldrarna:
– Ett barn kan vara friskt medan pappa och syskon kanske kräks för fullt, jag har själv drabbats två gånger och får ta ut karens, säger en person som vill vara anonym till märsta.nu

Ingmari Brockland, verksamhetschef för förskolan i Sigtuna kommun, skriver i mail till märsta.nu att det vid den här tiden av året är många som drabbas av vinterkräksjuka. Men enligt henne är det inget större problem än vad det brukar vara:
– Förskolorna följer Socialstyrelsens råd ”smitta i förskolan”.

Enligt rådet från Socialstyrelsen ska smittade sjuka barn och vuxna inte delta i förskoleverksamheten när de har akuta mag-tarmsymtom i form av kräkningar och vattentunn diarré. Barnen kan återgå till omsorgen när det ätit normalt och inte kräkts eller haft diarré under två dygn, man ska också samråda med förskolan innan man lämnar sitt barn igen.

connys_helsida
dödsolyckan i Valsta

Boende vill se sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter Under torsdagskvällen samlades hundratals kommuninvånare från alla möjliga stadsdelar för att minnas den 11-åring som kördes ihjäl på onsdagskvällen av en ökänd gängkriminell som tidigare dömts till kännbara fängelsestraff i tingsrätten men friats av hovrätten.

Morgonkollen

Notiser En ny dag gryr över kommunen och det ser ut att bli en fin dag med en temperatur på cirka 17 grader. Här är morgonkollen för dagen med uppdateringar om väder, trafik, kollektivtrafik och blåljus i området.

defacto_helsida

Café får böta för myrinvasion

Notiser Ett Café i Märsta åläggs nu vite för att inte ha kommit tillrätta med myrproblem trots återkommande påpekanden från Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

elon_helsida
pantamera_avc_helsida

Humlegården ska bli samhällsviktig verksamhet

Nyheter Sigtuna kommun ska köpa Humlegården vilket märsta.mu avslöjade förra veckan: - Det här skulle vara ett strategiskt och långsiktigt köp. Vi vill att den här platsen ska fyllas med samhällsviktig verksamhet. En så central och unik plats som det här är ska komma invånarna till gagn.

mp_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

valstadagen

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

nrh_sigtuna
sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

joes-helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

ica_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
connys
nrh
mp_outsider
student_outsider
valstadagen_outsider