centrum_panorama_hostshopping
Obs! Genrebild. Hunden på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Genrebild

Länsstyrelsen omhändertog vanvårdad hund

En man som vanvårdade sin hund får den nu omhändertagen av Länsstyrelsen.

centrum_artikel_host

Efter tips från allmänheten genomförde Länsstyrelsen flera kontroller hos en man som misstänks ha vanvårdat sin hund. Enligt tipset var hunden ute ensam på balkongen både dag och natt samt var uppenbart understimulerad. Länsstyrelsen fick först inte komma in hos mannen men misstankarna förstärktes när det stank urin och avföring. Ett oannonserat besök gjordes där inspektörerna kom in i lägenheten, där kunde man konstatera sanitära missförhållanden. Hunden hade kissat och bajsat inne, haft sönder möbler och drack ofta vatten ur en toalett som inte var rengjord. Mot bakgrund av omständigheterna fattade Länsstyrelsen beslut om att omedelbart omhänderta hunden.

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out