vinter_pan
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Långtidsarbetslösheten fortsätter öka i Sigtuna kommun

Trots minskning sedan pandemin är antalet långtidsarbetslösa i Sigtuna kommun nu uppe på 885 personer, vilket motsvarar 3,4 procent av arbetskraften. Det visar siffror från Newsworthy som även pekar på en ökning på sex personer sedan förra månaden.

centrum_artikel_host

Av de 885 personer som varit arbetslösa i minst ett år är två procent av dem helt utan arbete i minst två år. Även om det totala antalet långtidsarbetslösa minskade med 1,4 procentenheter jämfört med mars förra året, placerar sig Sigtuna kommun på en tredjeplats i länet vad gäller andelen långtidsarbetslösa. Grannkommunerna Väsby, Bro och Vallentuna har samtliga betydligt lägre siffror, medan Södertälje och Botkyrka har högre.

Siffrorna från Newsworthy visar att av de långtidsarbetslösa i Sigtuna var 711 födda utomlands, medan 174 var födda i Sverige. Antalet inrikesfödda som är långtidsarbetslösa ökade mellan februari och mars medan utrikesfödda minskade. Åldersmässigt fördelar sig de långtidsarbetslösa mellan 195 personer mellan 55-65 år och 42 personer mellan 18-24 år. Trots minskningen sedan pandemin är antalet långtidsarbetslösa i Sigtuna kommun fortfarande högt, vilket innebär en fortsatt utmaning för kommunen att skapa arbetstillfällen för de som är i behov av det.

Fotnot: Denna text genererades med AI och siffror från Newsworthy

pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

slottsby_helsida
oppethus_dec

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

joes-helsida
vinter_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

storemore_helsida
nrh_sigtuna

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

defacto_helsida
connys_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

oppethus_out
nrh
ica_outsider
pantamera_out
connys
joes_outsider
storemore_out
slottsby_outsider
swedol_outsider
vinter_outsider
ridskola_2020_outsider