nationaldagen_pan
Foto: Pressbild

Långt ifrån alla testar sig

Knappt sju procent av alla ankommande resenärer som bor i Stockholm, Uppsala eller Västernorrland provar sig vid ankomst till Arlanda.

centrum_artikel_host

Arlanda har en provtagningsstation för ankommande svenskar som är folkbokförda i bland annat någon av Stockholms läns 26 kommuner. Men andelen som testar sig vid ankomst är låg rapporterar P4 Stockholm. Bara 3,7 procent hade testat sig för två veckor sedan i samband med ankomst, det inkluderar boende även i Uppsala och Västernorrland. Men den här veckan är andelen som testat sig uppe i strax under sju procent.

Region Stockholm har tidigare gått ut med att det är utlandsresenärer som driver på smittan och främst är det ”Deltavarianten” som står för ökningen, den ska vara mer smittsam än tidigare mutationer av covid-19.

seniormassa_pan
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

centrum_host_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
seniormassa_outsider
connys
eu_valet_outsider