centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun

Lång väntan om besked för man som vill hoppa av kriminalitet

En man som ville hoppa av det kriminella livet fick vänta över en månad för att få hjälp av kommunen.

centrum_artikel_host

SVT Stockholm rapporterar att en man klev in på kommunhuset kort efter att någon kastat in en brandbomb och bett om att få hjälp att hoppa av det kriminella livet. Men Sigtuna kommun hade ingen sådan verksamhet. Istället ände han sig via en kompis till avhopparverksamhet som utredde honom och bedömde att han var seriös. Nu väntar han på att Sigtuna kommun ska göra färdigt en utredning och ta beslut om de ska betala för programmet eller inte.

Mannen själv säger till SVT att livet nu är stressigt både för honom och hans familj då de hela tiden tänker på honom och om han ska överleva, om han skaffa hjälp. Före jul skulle han få besked av socialsekreteraren, men denne har gått på julledighet och under tiden får han fortsätta hålla sig gömd.

Annika Gustafsson som arbetar som chef på enheten för missbruk och våld i nära relationer säger till SVT att man normalt arbetar snabbare än i det här fallet.
– Ja, jag är förvånad att det tagit så här lång tid, men å andra sidan måste vi också göra ordentliga utredningar innan vi fattar beslut i sådana här fall och då kan det ibland dra ut på tiden. Men då brukar vi också förmedla det till personerna, uppger hon för SVT.

Ett positivt besked skulle betyda mycket för mannen, men i dagsläget vet han inte om kommunen ska betala eller inte.
– Om jag får ja nu, så vet jag att jag är på rätt väg och får hjälp med att börja plugga, skaffa jobb, kanske bli försäljare och börja fundera på att skaffa barn och fixa en framtid för mig själv och familjen. Inte fortsätta leva på svarta pengar, vara stressad och titta mig över axeln hela tiden, som kriminell man vet aldrig hur länge man överlever, säger mannen enligt SVT Stockholm.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

centrum_host_helsida
karnkraft_m_topp

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

pantamera_avc_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

nrh_sigtuna

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

connys_helsida
seniordag_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
nrh
mp_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
seniordag_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
connys