centrum_panorama_hostshopping
Landshövdingen Sven-Erik Östberg och hans delegation träffade kommunledningen och ledande kommunala tjänstemänFoto: Pressbild

Landshövdingen besökte kommunhuset

Förra veckan besökte landshövdingen Sven-Erik Östberg Sigtuna kommun och en viktig diskussionsfråga var infrastrukturen i och kring kommunen.

centrum_artikel_host

Sven-Erik Östberg besökte kommunhuset och träffade både den politiska ledningen samt ledande tjänstemän. Sigtuna kommun fick möjlighet att utrycka vilka utmaningar man står inför och vilka satsningar som behövs. Främst hamnade fokus på infrastrukturen med E4:an, tåg och flyget:
– För oss kändes det viktigt att trycka på vikten av att Sigtuna, som snabbt växande kommun, får de helt nödvändiga investeringarna som krävs för att förbättra bristerna i transportinfrastrukturen, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Enligt biträdande kommundirektör Christer Wikström var dialogen positiv, särskilt gällande frågor kopplade till Arlanda:
– Vi är ju värdkommun för flygplatsen och det ger oss både särskilda utmaningar och möjligheter. Arlanda flygplats är viktig för hela regionen och landet i stort. Jag upplevde att landshövdingen har stor förståelse för detta och att han ser mycket positivt på den utveckling som sker här.

Kommunen lyfte fram att man vill se en ökad kapacitet på väg 263, breddning av E4:an mellan Arlanda-Väsby, upprustning av Märsta station och förstärkningar i kollektivtrafiken med ökat turtäthet både för pendeltåg och bussar.
– Det var ett mycket bra och viktigt möte där jag uppfattar att landshövdingen såväl förstod våra behov som såg positivt på att verka för att förverkliga genomförandet av dessa. Denna direktkanal till Länsstyrelsen på absolut högsta nivå värdesätter vi högt och vi hoppas att den ska medföra en fortsatt god dialog, konstaterar Olov Holst (M).

connys_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nedfallet träd blockerar väg 893

Notiser På väg 893 mellan Starmossen och Benstocken har ett nedfallet träd blockerat stora delar av körbanan i båda riktningarna. Personal är på väg för att åtgärda situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
klara_outsider
centrum_outsider_host
connys