Foto: Pressbild

Landshövdingen besökte kommunen

Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

centrum_artikel_host

Mötet ägde rum på Scandinavian XPO i Arlandastad, där kommunstyrelsens ordförande, Olov Holst, presenterade Sigtuna kommun och dess betydelse. Han nämnde arbetstillfällen, tillväxt, bostadsbyggande, företagsetableringar och kommunens strategiska läge mellan Stockholm och Uppsala.

Landshövdingen deltog aktivt i diskussionen, ställde frågor och kom med konstruktiva förslag. Kommundirektören, Birgitta Pettersson, uppmärksammade behovet av ökad redundans kring Arlanda, särskilt med tanke på totalförsvarsperspektivet.

Olov Holst sammanfattade besöket genom att påpeka att Sigtuna kommun behöver bättre infrastruktur och kollektivtrafik för att möta utmaningarna och att landshövdingen förstod detta och kom med lösningar. Slutligen, som en gest av uppskattning, fick Anna Kinberg-Batra en glasreplika av Sigtunavikingen, en historisk artefakt från Sigtuna stad.

pantamera_avc_helsida
joes-helsida
defacto_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

ica_helsida
connys_helsida
wenngarn_jul_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

slottsby_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

storemore_helsida
centrum_host_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
connys
slottsby_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ica_outsider
wnngarn_jul_outsider
storemore_out
joes_outsider
ridskola_2020_outsider