centrum_panorama_hostshopping
Foto: Transportstyrelsen

Landningarna på Arlanda fördubblade

Landningarna på Arlanda mer än fördubblades i april jämfört med för ett år sedan.

centrum_artikel_host

Flyget som störtdök i samband med att coronapandemin bröt ut för 14 månader sedan är på väg mot en återhämtning, om än en långsam sådan. märsta.nu har de senaste veckorna rapporterat om att allt fler startar igång med charter samt att flygbolag sätter in linjer till och från Arlanda.

Transportstyrelsens siffror för antalet landningar på Arlanda visar att det var 2123 landningar under april, mer än en fördubbling jämfört med förra året då det var 931 landningar i april. Under normala omständigheter är det hela 11 000 landningar på Arlanda. Under hela pandemin har det landat 37 700 plan på länets båda flygplatser, Arlanda och Bromma. Det är cirka 140 000 färre än ett normalår utan pandemin om trenden hade hållit i sig. Flygets klimatpåverkan ska ha minskat med drygt 80 procent.

mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
connys
centrum_outsider_host