nationaldagen_pan
Så här kan det se ut i vattenlandetFoto: Illustration/VI Vinvest AB

Landets största vattenland ska byggas i Rosersberg

Obs! Det är inget försenat aprilskämt! Men företaget Vi Invest AB planerar Sveriges största vattenland i Rosersberg: - Det tänkta vattenlandet kommer att tillföra kommunen ett betydande besöksmål, vilket i förlängningen kommer innebära både arbetstillfällen och inkomster för kommunen, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) i ett uttalande.

centrum_artikel_host

Hösten 2022 kan det nya vattenlandet som planeras i Rosersberg stå klart. Det är inget aprilskämt, försäkrar Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M). En detaljplan ska kunna vara på plats till nästa höst. Sen kan byggandet starta. Bakgrunden är att det saknas vattenland i Stockholms län och många från Uppsala- Stockholms län åker till vattenland i Örebro och Västerås.
– Det tänkta vattenlandet kommer att tillföra kommunen ett betydande besöksmål, vilket i förlängningen kommer innebära både arbetstillfällen och inkomster för kommunen. Dessutom stärker detta vårt varumärke ytterligare. Det är otroligt roligt att det hamnar i just vår kommun och kommunledningen ser mycket positivt på projektet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunstyrelsen väntas sätta igång planprocessen vid nästa sammanträde 9:e september. Vattenlandet ska ligga precis i närheten av Foodcoorten och Preem i Rosersbergs Trafikplats.

Blir även hotell med 200 rum
Vattenlandet blir en inomhusanläggning och kommer ha flera olika typer av vattenrutschbanor, vattenlek, bastu, massage och relax. Utöver vattenlandet planeras även för hotell med 200 rum, kontor, festvåning, gym och terass.
– Sigtuna kommun har redan gett Vi Invest ett positivt förhandsbesked för hotellet, som kommer att ligga inom ett redan detaljplanerat område. Vattenlandet däremot ligger inte inom den detaljplanen. Därför har vi tittat på förutsättningarna och undersökt projektets lämplighet. Bedömningen är att det vore positivt för kommunen att möjliggöra för vattenlandet och göra en detaljplan även för det, berättar Anders Thoor, planchef på Sigtuna kommun.

”Ambitiös tidsplan”
Vi Invest AB:s VD Martin Hosseini är glada över att Sigtuna kommun visat förtroende för projektet:
– Med det strategiska läget och konceptet är vi starkt övertygade om att vattenlandet kommer att gynna hela Storstockholm, som länge efterfrågat detta, liksom andra närliggande städer. Vi har upprättat en mycket ambitiös tidsplan och vår målsättning är att kunna inviga anläggningen redan under 2022. Det bygger dock på att planarbetet inte drar ut på tiden.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider