centrum_panorama_hostshopping
Landet största 7-Eleven öppnar upp på ArlandaFoto: Pressbild

Landets största 7-Eleven har öppnat på Arlanda

Idag, den 27 september, öppnar en av Sveriges största 7-Eleven-butiker på Marknadsplatsen, Arlanda flygplats nya satsning inom mat och handel.

centrum_artikel_host

Butiken är utformad enligt 7-Elevens nya koncept med fokus på mat, måltider och snabb service för resenärer. Reitan Convenience Sverige vann upphandlingen för att driva butiken som är en del av Arlandas största satsning någonsin inom handel, mat och dryck. Butiken har en yta på 130 kvadratmeter och kan utökas med ytterligare 20 kvadratmeter framöver för att ta emot cirka 30 000 dagliga besökare. Avtalet mellan Reitan Convenience Sverige och Swedavia sträcker sig över fem år.

Butiken fokuserar på mat och måltider och erbjuder en modern och mångsidig matmeny. Den har även fyra självscanningskassor för snabb och smidig shopping, med möjlighet att öka antalet kassor vid behov. Butiken är byggd med hållbara och smarta lösningar.

Anna Wallenberg, vd på Reitan Convenience Sverige, är entusiastisk över att utöka företagets närvaro på Arlanda flygplats och erbjuda prisvärda mat- och snacksalternativ till resenärerna.

Marknadsplatsen på Arlanda förväntas vara helt klar vid årsskiftet 2024/2025 och kommer att inkludera spännande butiker och restauranger med nordisk prägel på en yta av cirka 11 000 kvadratmeter.

mp_tack_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
pantamera_out