Landet största 7-Eleven öppnar upp på ArlandaFoto: Pressbild

Landets största 7-Eleven har öppnat på Arlanda

Idag, den 27 september, öppnar en av Sveriges största 7-Eleven-butiker på Marknadsplatsen, Arlanda flygplats nya satsning inom mat och handel.

centrum_artikel_host

Butiken är utformad enligt 7-Elevens nya koncept med fokus på mat, måltider och snabb service för resenärer. Reitan Convenience Sverige vann upphandlingen för att driva butiken som är en del av Arlandas största satsning någonsin inom handel, mat och dryck. Butiken har en yta på 130 kvadratmeter och kan utökas med ytterligare 20 kvadratmeter framöver för att ta emot cirka 30 000 dagliga besökare. Avtalet mellan Reitan Convenience Sverige och Swedavia sträcker sig över fem år.

Butiken fokuserar på mat och måltider och erbjuder en modern och mångsidig matmeny. Den har även fyra självscanningskassor för snabb och smidig shopping, med möjlighet att öka antalet kassor vid behov. Butiken är byggd med hållbara och smarta lösningar.

Anna Wallenberg, vd på Reitan Convenience Sverige, är entusiastisk över att utöka företagets närvaro på Arlanda flygplats och erbjuda prisvärda mat- och snacksalternativ till resenärerna.

Marknadsplatsen på Arlanda förväntas vara helt klar vid årsskiftet 2024/2025 och kommer att inkludera spännande butiker och restauranger med nordisk prägel på en yta av cirka 11 000 kvadratmeter.

Ny godisbutik etablerar på Arlanda

Näringsliv Nu etablerar sig CandyKing på Terminal 5: - Konsumenterna möter en lösviktshylla med 200 sorter lösgodis att välja mellan i en inspirerande miljö. Både de som brukar handla lösvikt och de som handlar för första gången kommer få något utöver det vanliga, säger Mattias Jönsson, P&M Director, Cloetta.

wenngarn_jul_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

ica_helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

slottsby_helsida
joes-helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

storemore_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

defacto_helsida
centrum_host_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

pantamera_avc_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
ica_outsider
joes_outsider
slottsby_outsider
connys
wnngarn_jul_outsider
swedol_outsider
storemore_out
pantamera_out