centrum_panorama_hostshopping
Pierre Cengiz-EdstrandFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv
Elin Olsson, distriktsordförande för (MP) StockholmsregionenFoto: Pressbild

Lämnade partiet-Edstrand utesluts ändå

Pierre Cengiz-Edstrand som i veckan avsade sig medlemskapet i Miljöpartiet utesluts samtidigt av sitt parti.

centrum_artikel_host

Trots att Pierre Cengiz-Edstrand valt att lämna (MP) och blir politisk vilde har partistyrelsen hanterat hans uteslutningsärende. På fredagen kom besked om att han utesluts. Enligt ett pressmeddelande från Miljöpartiet i Stockholmsregionen har Edstrand under våren 2016 agerat på ett sätt som äventyrat hela koalitionssamarbetet i Sigtuna.

Enligt (MP) i Stockholm har han inte haft medlemsmötet bakom sig och han har ifrågasatts. (MP) Stockholm ska också ha försökt få till ett medlemsbeslut rörande samarbetet men det har motarbetats av Edstrand enligt pressmeddelandet. Frågan om uteslutning lyftes upp av (MP) i Stockholm och partistyrelsen har nu fattat beslut i ärendet och går på samma linje som (MP) Stockholm.
– Nu blickar vi framåt. Vi i MP Stockholmsregionen kommer att göra vårt yttersta för att i dialog med lokalavdelningen stötta dem i deras viktiga arbete, säger MP Stockholmsregionens distriktsordförande Elin Olsson.

Pierre Cengiz-Edstrand riktade i veckan skarp kritik mot (MP) i Stockholm och anklagade dem för toppstyrning, han har enligt egen utsago haft både beslut från medlemmar och styrelse att bryta med (S) och (L) eftersom det saknades ett samarbetsavtal mellan partierna.

centrum_host_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
klara_outsider
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider