centrum_panorama_hostshopping
Emilio LahdoFoto: Magnus Granhagen
Kenan OmerovicFoto: Magnus Granhagen

Lahdo och Omerovic lämnar Skånela

Emilio Lahdo och Kenan Omerovic kommer att byta klubb efter säsongen

centrum_artikel_host

Emilio Lahdo och Kenan Omerovic lämnar Skånela IF för nya äventyr. Lahdo har under en tid uttryckt en önskan om mer speltid, vilket resulterade i en förfrågan om övergång till en annan förening. Sent under torsdagen, strax innan övergångsfönstret stängde för säsongen 2023/2024, kom Skånela IF och Anderstorps SK överens om att Anderstorp ska lösa Lahdos kontrakt. Därmed är Lahdo nu med omedelbar verkan spelklar för Anderstorp.

Från Skånelas sida har man gjort sitt bästa för att tillmötesgå Lahdos önskemål och visa respekt för hans önskade utvecklingsväg, även om beslutet inte var lätt.

Kenan Omerovic, å andra sidan, har bestämt sig för att prova lyckan i Handbollsligan och har skrivit på för IF Hallby HK, vilket innebär att han lämnar Skånelas herrtrupp inför den kommande säsongen.

Omerovic kom till Skånela IF från Anderstorp inför säsongen 2022/2023 och har nu avslutat sin andra säsong i föreningen. Han har fortsatt att utvecklas starkt som målvakt och betraktas idag som en av de bästa målvakterna i Herrallsvenskan. Det är ingen överraskning att en Handbollsligaklubb som Hallby har knutit honom till sig. Omerovic är från Jönköping och har även Hallby som sin moderklubb.

olympiska spelen i Paris

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Sport På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

brobygget_2024
gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

Lyckat SM för Märsta BMX

Sport Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Sport Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

connys_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
klara_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
connys