sap_pan23
Foto: Norrtälje kommun

Lägsta nivån sen i november

Antalet covid-19-fall i kommunen är nu på lägre nivå än i början av november: - Det finns inga tecken på att smittspridningen minskar. Det finns fortsatt en stor risk för att smittspridningen vänder uppåt igen med ökat lidande för de som drabbas och ökad press på sjukvårdens medarbetare, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

centrum_artikel_host

Sedan andravågen av coronapandemin drog in över landet har det varit konstant över 60 fall i veckan i kommunen. Vissa veckor även 100 fall. Nu visar de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten att antalet fall i kommunen var 60 för vecka 5. Det är den lägsta siffran sedan vecka 43 och den lägsta siffran under hela andravågen. Totalt i kommunen 2288 personer konstaterats smittade av covid-19, 79 personer hade avlidit enligt siffror från vecka 4.

För Region Stockholm är siffrorna kvar på samma nivå som de senaste veckorna med cirka 3200 fall i veckan. 27 stockholmare avled förra veckan och 27 vårdas på intensiven. Totalt har näsan 3800 personer avlidit i Stockholm.

Smittskydd Stockholms budskap är att det inte finns tecken på minskad smittspridning och att det finns risk för att spridningen vänder upp igen med ökat lidande för de som drabbas samt press på sjukvården.
– Intill dess att tillräckligt många är vaccinerade kommer vi att behöva hålla kvar vid Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska risken för ökad smittspridning, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

connys_helsida
moderat_fokus_helsida
ica_helsida
centrum_host_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

joes-helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

nrh_sigtuna

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

hockeyskola_helsida
pantamera_avc_helsida
sap_sep23_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
socialdem_sep23_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
nrh