nationaldagen_pan
Foto: Norrtälje kommun

Lägsta nivån sen i november

Antalet covid-19-fall i kommunen är nu på lägre nivå än i början av november: - Det finns inga tecken på att smittspridningen minskar. Det finns fortsatt en stor risk för att smittspridningen vänder uppåt igen med ökat lidande för de som drabbas och ökad press på sjukvårdens medarbetare, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

centrum_artikel_host

Sedan andravågen av coronapandemin drog in över landet har det varit konstant över 60 fall i veckan i kommunen. Vissa veckor även 100 fall. Nu visar de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten att antalet fall i kommunen var 60 för vecka 5. Det är den lägsta siffran sedan vecka 43 och den lägsta siffran under hela andravågen. Totalt i kommunen 2288 personer konstaterats smittade av covid-19, 79 personer hade avlidit enligt siffror från vecka 4.

För Region Stockholm är siffrorna kvar på samma nivå som de senaste veckorna med cirka 3200 fall i veckan. 27 stockholmare avled förra veckan och 27 vårdas på intensiven. Totalt har näsan 3800 personer avlidit i Stockholm.

Smittskydd Stockholms budskap är att det inte finns tecken på minskad smittspridning och att det finns risk för att spridningen vänder upp igen med ökat lidande för de som drabbas samt press på sjukvården.
– Intill dess att tillräckligt många är vaccinerade kommer vi att behöva hålla kvar vid Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska risken för ökad smittspridning, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

mp_helsida_eu

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
connys
eu_valet_outsider
pantamera_out