sap_feb_pan
Statistiken för Sigtuna kommun under pandeminFoto: Newsworthy
Foto: Norrtälje kommun

Lägsta nivån sedan november

Antalet smittade i kommunen fortsätter minska och är nu nere på den lägsta nivån sedan vecka 45.

centrum_artikel_host
Vecka två var det 88 konstaterade fall av covid-19 i kommunen, det är den lägsta nivån sedan vecka 45 då 76 fall noterades. Men det är fortsatt hög smittspridning i regionen. De senaste tre veckorna har legat på ungefär samma nivå i kommunen när det gäller antalet fall, 94, 90 och 88.
Sigtuna kommun har lite fler fall än Väsby och mer än dubbelt så många som i Upplands-Bro, även Vallentuna ligger på ungefär hälften så många som i Sigtuna. På Regionsnivå för vecka 2 var det 3762 smittade, den lägsta nivån sen vecka 43, som mest under pandemin var 11 300 stockholmare smittade en vecka i december.

Artikeln uppdateras…

steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
funkisfest_helsida
skridskodisco_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

foraldranatverk_helsida
centrum_host_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
funkisfest_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
skridskodisco_outsider
foraldranatverk_outsider
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna