moderat_fokus_pan
Foto: Region Örebro län

Lägre vaccintäckning i Märsta än Sigtuna

Vaccineringsgraden i Sigtuna är högre än i Märsta rapporterar Aftonbladet.

centrum_artikel_host

I Sigtuna har fler vaccinerat sig jämfört med Märsta. Region Stockholm intrigerar därför insatser i Märsta som märsta.nu rapporterat om, bland annat vaccinbussen som på lördagen besökte Skördedagarna. Aftonbladet rapporterar under lördagen om skillnaderna. Det finns kopplingar mellan socioekonomin i ett område, utbildningsgrad, vart man kommer ifrån och ålder.
– Det kan ta sig uttryck i andra saker än vaccination. Samma effekter finns till exempel när det kommer till valdeltagande eller liknande, vilket då signalerar att man inte deltar i samhället på samma sätt, eller att förtroende för samhällets funktioner brister, uppger Emma Spak, chef för sjukvårdssektionen på SKR, för Aftonbladet.

Här kan du läsa hela reportaget

moderat_fokus_helsida
sap_sep23_helsida
nrh_sigtuna
centrum_host_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

ica_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

defacto_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
joes-helsida
hockeyskola_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
swedol_outsider
hockeyskola_outsider
ica_outsider
socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
connys
centrum_outsider_host
nrh
ridskola_2020_outsider
joes_outsider