eldsjal2024_pan
Foto: Region Örebro län

Lägre vaccintäckning i Märsta än Sigtuna

Vaccineringsgraden i Sigtuna är högre än i Märsta rapporterar Aftonbladet.

centrum_artikel_host

I Sigtuna har fler vaccinerat sig jämfört med Märsta. Region Stockholm intrigerar därför insatser i Märsta som märsta.nu rapporterat om, bland annat vaccinbussen som på lördagen besökte Skördedagarna. Aftonbladet rapporterar under lördagen om skillnaderna. Det finns kopplingar mellan socioekonomin i ett område, utbildningsgrad, vart man kommer ifrån och ålder.
– Det kan ta sig uttryck i andra saker än vaccination. Samma effekter finns till exempel när det kommer till valdeltagande eller liknande, vilket då signalerar att man inte deltar i samhället på samma sätt, eller att förtroende för samhällets funktioner brister, uppger Emma Spak, chef för sjukvårdssektionen på SKR, för Aftonbladet.

Här kan du läsa hela reportaget

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
storemore_helsida
steningekompani_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
stentekompani_outsider
eldsjal2024_out
storemore_out
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna