moderat_pan_nov
Foto: Genrebild/If

Låga siffror för bostadsinbrott håller i sig

De låga siffrorna för antalet bostadsinbrott håller i sig: - Oavsett orsaken, får vi hoppas att de senaste månadernas nedgång består, så att det blir färre än de 92 som skedde 2020, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

centrum_artikel_host

Det första halvåret i år skedde 32 inbrott inklusive försök i kommunen.
– De låga siffror som började visa sig andra kvartalet 2020 håller i sig. Troligtvis har det att göra med reserestriktionerna till följd av corona-covid-19. Det har blivit svårt för internationella stöldligor att operera här, uppger David Lundqvist, ordförande i Grannsamverkarna i Sigtuna kommun.

Under hela 2020 skedde 92 inbrott i kommunen. Lundqvist hoppas att de senaste månadernas nedgående trend håller i sig så att det blir färre än förra året. 2017 skedde hela 192 inbrott inklusive försök och 2018 114, sedan 2019 är det under 100 inbrott i kommunen och om trenden håller i sig kommer det landa kring 65-70 inbrott i kommunen för hela 2021. För juni var det tre inbrott, två i lägenhet och en i villa.

EU-delegater besökte Märsta

Politik EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

humbacken_helsida
moderat_pan_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

humbacken_outsider
swedol_outsider
nrh
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host