kyrka_advent _pan
Foto: Danish Saroee

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

centrum_artikel_host

Vaccinationsgraden i kommunen som är på 2,7 procent, varav 1 procent dubbla doser, hör till en av länets lägsta enligt SVT Stockholm. Bara fyra andra kommuner har lägre vaccinationstakt. Högsta takten finns i Norrtälje med 5,7 procent.

Det finns en vaccinationsordning över vilka som ska ha vaccin först. Boende i särskilda boenden ska nu vara vaccinerade i kommunen, likaså personal som arbetar mot LSS eller äldreomsorg och hemtjänst. I Norrtälje har man använt ”slattar” av vaccinet till någon som har behov. Inget ska gå till spillo enligt Maria Johansson tillförordnad förbundsdirektör för Kommunalförbundet sjukvård och omsorg i Norrtälje. Nya vaccinationssiffror för Sigtuna kommun kommer på torsdag som visar antalet vaccinerade vecka 7

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

advent_kyrka_helsida
defacto_helsida
dackskifte_helsida
centrum_host_helsida
julmarknad_2022

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

agy_oppethus
connys_helsida
vintermarknad_helsida
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
nrh
kyrka_outsider_advent
vintermarknad_outsider
dackskifteoutsider
swedol_outsider
pantamera_out
marknaden_outsider
connys
ridskola_2020_outsider