eldsjal2024_pan
Foto: Riksbanken

Låg självförsörjningsgrad bland kommuninvånare

Självförsörjningsgraden i kommunen är låga 72,8 procent vilket hör till en av länets lägsta siffror.

centrum_artikel_host

Svenskt Näringsliv har sammanställt självförsörjningsgraden bland länets kommuner. Där framgår av siffrorna att Sigtuna är i botten med 72,8 procent försörjningsgrad. Det innebär att nästan 7300 inte försörjer sig själva i kommunen medan 19 520 försörjer resten.
– Fler behöver gå från bidragsberoende till självförsörjning, både för sin egen skull och för att frigöra resurser som kan användas till skola, vård och omsorg. Här är en nyckel att kommunerna prioriterar och fokuserar på att skapa ett bra företagsklimat, det är då goda förutsättningar skapas för fler jobb, säger Jessica Drugge, tf. regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

Nykvarn har högsta försörjningsgraden med 84,8 procent. Grannkommunen Väsby ligger också i nedre regionen med 75,7 procent.

mp_helsida_eu
spedition_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

pantamera_avc_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

centrum_host_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

connys_helsida
steningekompani_helsida
eldsjal2024_helsida
storemore_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
centrum_outsider_host
pantamera_out
spedition_outsider
connys
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna