centrum_panorama_hostshopping
Laddning vid Stora Malmgatan

Ladddavgifterna införs på måndag

Efter flera månaders försening är det nu klart att avgifter på laddstolparna införs på måndag 10:e oktober.

centrum_artikel_host

Under hela året har man utrett att införa avgifter på laddstolparna sedan kommuninvånare och besökare kunnat ladda gratis i flera års tid. Avgifterna skulle ha införts i juni men försenades på grund av upphandling av tjänst och implementering. Nu är det dock klart att avgifterna införs 10:e oktober. Det kommer att kosta 4 kronor/kwh. Att ladda en bil skulle alltså kosta ca 160 kronor.

Här finns laddstolpar
Märsta utanför kommunhuset och vid infartsparkering på Brobyvägen.
Rosersberg vid infartsparkering på Rosersberg
Sigtuna vid Stora Malmgatan och golfen.

Totalt är det 12 laddplatser och man kan betala via app eller swish.

joes-helsida
sap_sep23_helsida
ica_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

moderat_fokus_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

pantamera_avc_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

skanela_helsida
nrh_sigtuna
hockeyskola_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

defacto_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
nrh
skanela_outsider
ica_outsider
socialdem_sep23_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
joes_outsider
connys
centrum_outsider_host