kommun_skoterska
Jimmy Karlsson

Laddat Skånela inför första kvalmatchen

Skånela möter på måndagskvällen Lugi hemma i Vikingahallen: - Den är såklart god och vi ser fram emot detta kvalspel mycket. Det ska bli superkul och vi har gått och väntat på detta länge nu. Lugi är såklart en mycket vass motståndare och hade nog inte förväntat sig detta kvalspel inför säsongen. Dom är superstora favoriter såklart och vi har precis allt att vinna.

centrum_artikel_host

Förra året föll Skånela på målsnöret mot Önnered. Ikväll startar kvalet igen och det blir dessutom Jimmy Karlssons sista grej med laget.
– Ja vi börjar få rutin på detta nu och vi har kommit närmre och närmre för varje år som gått och det kanske är vår tur nu. Vi vet vad ett kvalspel handlar om rent mentalt och att det kan bli en lång matchserie. Det blir också ett typ av schackspel mellan oss tränare rent taktiskt. Där har vi lärt oss mycket och vi ser oss själva som rätt skarpa på den delen, säger Jimmy Karlsson.

Karlsson tror att den mentala biten är viktig inför matchen. Man ska klara av att vara sitt bästa lag och nyttja både publik och kulissen.
– Det kommer bli en galen stämning i Vikingahallen på måndag. Men sen behöver vi rent handbollsmässigt få träff på målvakt och försvarsspel så vi får möjlighet att springa. Disciplinen och noggrannhet i anfallet är en annan nyckel.

Vad är förväntningar inför lördag?
Förvarningar är höga. Att det blir en riktigt fin inramning och mycket folk som stöttar oss. Vi ska göra allt vi kan och spela vår typ av handboll, den har tagit oss hit och det ska vi tro på.

Avkast: 19.39

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll De flesta serier är nu färdigspelade. Märsta IK krigar på i trean för att undvika kval. Rosersbergs IK spelar sista matchen för säsongen på söndag

moderat_fokus_helsida
herrallsvenskan

Skånela vann dramatisk match

Handboll Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Fotboll Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

connys_helsida
nrh_sigtuna
hockeyskola_helsida
mp_ute_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

adhd_kommun

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

ica_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

pantamera_avc_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

defacto_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

centrum_host_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
moderat_bli_medlem
ica_outsider
kommun_adhd_outsider
swedol_outsider
nrh
hockeyskola_outsider
kommun_skoterska_outsider
pantamera_out
mp_ute_outsider