eu_valet_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Kvinna skulle till Märsta-Körde i motsatt riktning på E4:an

En kvinna som skulle till Märsta körde norrut i det södergående körfältet i augusti och döms till fängelse för grov vårdslöshet i trafik.

centrum_artikel_host

Det var 16:e augusti som vittnen såg hur en kvinna satte sig i bilen och körde in på E4:an södergående vid Häggvik, enda problemet var att hon körde norrut. Färden pågick i en dryg mil, sick sackande mellan fordon och nära att krocka med både lastbilar och bilar. Kvinnan var flertal gånger nära att köra in i räcket men i höjd med Glädjen tog färden slut då hon slirade runt och hamnade i räcket.

I samband med rättegången uppgav kvinnan att hon skulle till sitt hem i Märsta. Hon var dock kraftig påverkad av alkohol och provtagning visade 1,9 promille. Dessutom var hennes körkort inte giltigt utan utfärdat mot enligt henne en summa pengar i Grekland. Hon döms nu till fängelse i sex månader för grov vårdslöshet i trafik, våld mot tjänsteman, olovlig körning, grovt rattfylleri och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

sigtunakampen_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
sigtunakampen_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
connys
eu_valet_outsider