sap_feb_pan
Radiotjänsts kontrollant drog slutsatsen att kvinnan hade en tv. Kvinnan hävdar att det var en padda. Foto: Genrebild

Kvinna rasar mot Radiotjänst: Kontrollanten hörde en padda

En kvinna från Sigtuna begär att Radiotjänst drar tillbaka beslut om tv-licens: - Kontrollanten hörde en podd på paddan, uppger kvinnan i sitt yttrande till Förvaltningsrätten i Luleå.

centrum_artikel_host

En kvinna från Sigtuna blev uppringd av en kontrollant från Radiotjänst som sedan drog slutsatsen att kvinnan hade en tv-apparat. Hon valde att överklaga till Radiotjänst men fick inget gehör, hon väljer nu att ta det vidare till Förvaltningsrätten.

Enligt yttrandet till Förvaltningsrätten i Luleå så var hon stressad när kontrollanten ringde upp och hade inte tid att prata, men hon poängterar att hon inte medgav tv-innehav som det står i beslutet. Istället menar hon att kontrollanten hörde en podd från paddan i bakgrunden och själv drog slutsatsen att det finns en tv.
– Att anta saker gör mig förbannad, man kan inte anta att alla äger en tv, skriver kvinnan.

Dessutom har kontrollanten uppgett att kvinnan bor sambo med en man vilket inte stämmer enligt henne då hon hyr av den aktuelle mannen som kontrollanten hänvisar till:
– Allt är ren lögn, skamligt detta, avslutar hon.

Förvaltningsrätten har ännu inte tagit upp kvinnas ärende för beslut. Överklagandet inkom till rätten i början av augusti. Radiotjänst har tillsvidare stoppat kvinnans fakturering och kommer att återbetala beloppen tills det är klarlagt huruvida hon har en tv-apparat eller inte.

steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
funkisfest_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Nyheter Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

foraldranatverk_helsida
skridskodisco_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Nyheter Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

skridskodisco_outsider
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
pantamera_out
foraldranatverk_outsider
funkisfest_outsider
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider