sap_feb_pan
Kvinnan plockades upp i höjd med Preem.Foto: Daniel Iskander

Kvinna ofredad i Märsta-Polis söker vittnen

En kvinna i 40-årsåldern lurades in i en bil och ofredades sexuellt lördag 18:e juni: - Vi hoppas att någon kan ha sett någon, säger Pierre Blanc, utredare vid Polisen i Stockholm Nord.

centrum_artikel_host

Lördag 18:e juni på förmiddagen mellan kl. 10.30-11.00 promenerade en kvinna i 40-årsåldern på Dragonvägen i Märsta då en guldfärgad bil åkte upp jämsides och lockade in kvinnan i den. Bilen ska sedan ha åkt runt i Märsta och stannat vid Centralskolan där kvinnan ofredades sexuellt enligt en polisanmälan som registrerades den gångna helgen.

Utredaren Pierre Blanc hoppas att allmänheten kan ha sett något för att komma vidare i utredningen. Gärningsmannen ska ha talat flytande svenska och såg även ”svensk” ut.
– Vi undrar så klart vem det är, just nu finns det inget samband mellan denna händelse och någon annan.

Polisen kan inte säga något om vilken bilmodell det rör sig om. Tips kan lämnas via 114 14 till Polisen Stockholm Nord.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_sportlov

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

steningekompani_helsida
centrum_host_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

skridskodisco_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

funkisfest_helsida
spedition_helsida
sportlov

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

spedition_outsider
stentekompani_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
funkisfest_outsider
skridskodisco_outsider