centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Kvinna misshandlad – Vittne som gick emellan utsattes för grov misshandel

En modig man skadades allvarligt när han ingrep för att avbryta ett bråk i Märsta centrum. Händelsen ägde rum utomhus och utvecklade sig till en farlig misshandel där fyra personer var inblandade.

centrum_artikel_host

Under lördagseftermidagen hade händelsen sin början när en man upptäcktes slå en kvinna i Märsta centrum. Brottsoffret, en ädel själ, beslutade att gripa in och stoppa den pågående misshandeln. Det var då situationen eskalerade, och tre andra individer anslöt sig till gärningsmannen.

Det brutala angreppet på hjälten innefattade användning av ett tillhygge, vilket resulterade i allvarliga skador mot mannens huvud. Trots att han var medvetslös var han inte ensam; personal från en närliggande butik ingrep och gav omedelbar vård tills ambulanspersonalen anlände.

Mannen fördes snabbt till sjukhuset med ambulans, där han vårdas för sina skador. Trots den svåra misshandeln är han nu vid medvetande och förhoppningsvis på väg till återhämtning.

Polisen har reagerat kraftfullt på händelsen. En förundersökning om misshandel har inletts med anledning av rapporterna om att en kvinna blev misshandlad av en man. Det specifika brottsoffret som ingrep och nu vårdas på sjukhus, är klassificerat som grov misshandel.

centrum_host_helsida
mp_tack_helsida
connys_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
mp_tack_outsider