defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Kvinna misshandlad – Vittne som gick emellan utsattes för grov misshandel

En modig man skadades allvarligt när han ingrep för att avbryta ett bråk i Märsta centrum. Händelsen ägde rum utomhus och utvecklade sig till en farlig misshandel där fyra personer var inblandade.

centrum_artikel_host

Under lördagseftermidagen hade händelsen sin början när en man upptäcktes slå en kvinna i Märsta centrum. Brottsoffret, en ädel själ, beslutade att gripa in och stoppa den pågående misshandeln. Det var då situationen eskalerade, och tre andra individer anslöt sig till gärningsmannen.

Det brutala angreppet på hjälten innefattade användning av ett tillhygge, vilket resulterade i allvarliga skador mot mannens huvud. Trots att han var medvetslös var han inte ensam; personal från en närliggande butik ingrep och gav omedelbar vård tills ambulanspersonalen anlände.

Mannen fördes snabbt till sjukhuset med ambulans, där han vårdas för sina skador. Trots den svåra misshandeln är han nu vid medvetande och förhoppningsvis på väg till återhämtning.

Polisen har reagerat kraftfullt på händelsen. En förundersökning om misshandel har inletts med anledning av rapporterna om att en kvinna blev misshandlad av en man. Det specifika brottsoffret som ingrep och nu vårdas på sjukhus, är klassificerat som grov misshandel.

EXTRA

Skatten ökar och SL-kortet blir dyrare

Politik Region Stockholm meddelade på onsdagen sin budget för det kommande året, och den innebär en kärv verklighet för länets invånare. SL-kortet blir 50 kronor dyrare, och skatten höjs med 30 öre per intjänad hundralapp.

ica_helsida
adhd_kommun
mp_ute_helsida
pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

joes-helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

centrum_host_helsida

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

connys_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

defacto_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_ute_outsider
swedol_outsider
kommun_adhd_outsider
centrum_outsider_host
nrh
ica_outsider
pantamera_out
joes_outsider
kommun_skoterska_outsider
ridskola_2020_outsider
connys