eldsjal2024_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

centrum_artikel_host

Händelsen utspelade sig vid 18-tiden på söndagen när polisen fick kännedom om ett fall av våld och hot i Märsta. Brottsoffret, som lyckligtvis tog sig ut ur lägenheten, sökte hjälp i Märsta centrum där han mötte polisen. Han berättade för de närvarande poliserna om de hot och det fysiska våld han hade utsatts för av sin flickvän.

Polisstyrkor omedelbart begav sig till brottsplatsen och grep gärningspersonen. Enligt åklagarens beslut kommer kvinnan att hållas anhållen på sannolika skäl, misstänkt för grov fridskränkning. Detta innebär att det finns starka bevis och skäl att tro att hon har begått allvarliga överträdelser mot sin partner.

Fridskränkning är ett allvarligt brott som innefattar hot, våld eller annan kränkande behandling mot en närstående. I detta fall bedömdes gärningen som grov fridskränkning, vilket tyder på att den upplevda faran och den fysiska påverkan på offret var särskilt allvarlig.

Denna text har genererats med en textrobot

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

mp_helsida_eu
steningekompani_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
storemore_out
stentekompani_outsider
mp_eu_outsider