sap_pan23
Kvinnan hamnade i dispyt med biljettkontrollanter och väktare på ArlandaFoto: Swedavia/Daniel Blohm/Arkiv

Kvinna döms för att ha attackerat biljettkontrollanter

En 31-årig kvinna från Uppsala döms för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd sedan hon attackerat biljettkontrollanter på Arlanda i augusti.

centrum_artikel_host

Kvinnan sparkade två biljettkontrollanter på benen och rev en av dem på armen i samband med en biljettkontroll i augusti förra året. Väktare kallades in och i samband med det krängde hon och försvårade gripandet enligt tingsrätten. Kvinnan hävdar att hon inte hade uppsåt att skada och att det heter inte var nödvändigt med ett envarsgripande som väktarna avsåg göra. Hon döms nu till villkorlig dom och dagsböter på totalt 1500 kronor.

moderat_fokus_helsida
skanela_helsida
sap_sep23_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

pantamera_avc_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

joes-helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

nrh_sigtuna
centrum_host_helsida
ica_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

defacto_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

hockeyskola_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
centrum_outsider_host
hockeyskola_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
skanela_outsider
ridskola_2020_outsider
socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
connys
nrh
ica_outsider