moderat_fokus_pan

Kvalmatchen skjuts upp

Kvalreturen mellan Arlanda-Kungsängen skjuts upp till 17:e november skriver Fotbollskanalen.

centrum_artikel_host

På grund av de nya allmänna smittskyddsråden för att begränsa spridning av covid-19 har all idrottsutövning för ungdomar födda 2005 eller tidigare stoppats samt seniorfotboll. Det innebär att kvalreturen mellan Arlanda-Kungsängen som skulle ha spelats på lördag i Kungsängen skjuts upp till 17/11 enligt Fotbollskanalen. Dessutom får alltså varken Arlanda eller Kungsängen träna inför matchen.

Anledningen till att Allsvenskan, Superettan och Division 1 kan spelas men inte kvalspelet är att det handlar om yrkesutövning i de tre högsta serierna.
– Vi får naturligtvis förhålla oss till myndighetsanvisningarna och rekommendationerna som finns, men jag vill inte spekulera i det. Vi har ett intresse att slutföra tävlingarna. Samtidigt har förbundsstyrelsen hos SvFF tagit beslut om potentiella konsekvenser om en tävling inte kan slutföras. Vi har naturligtvis en ambition om att kunna slutföra tävlingarna som vi satt upp så långt det är möjligt, men det är en fråga för vår tävlingskommitté ytterst och i förlängningen förbundsstyrelsen, säger Lars Helmersson, tävlingschef på Svenska Fotbollförbundet, till Fotbollskanalen.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll De flesta serier är nu färdigspelade. Märsta IK krigar på i trean för att undvika kval. Rosersbergs IK spelar sista matchen för säsongen på söndag

moderat_fokus_helsida
herrallsvenskan

Skånela vann dramatisk match

Handboll Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Fotboll Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

hockeyskola_helsida
pantamera_avc_helsida
ica_helsida
centrum_host_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

adhd_kommun

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

mp_ute_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

nrh_sigtuna
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

defacto_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
kommun_adhd_outsider
centrum_outsider_host
moderat_bli_medlem
hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
kommun_skoterska_outsider
swedol_outsider
connys
ica_outsider
mp_ute_outsider