centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen

Kvalklart Skånela föll hemma mot Drott

Redan kvalklara Skånela förlorade hemma mot Drott med 33-30: - Vi kan göra en bättre match helt enkelt, konstaterade tränare Jimmy Karlsson.

centrum_artikel_host

Skånela kom till spel utan fyra ordinarie spelare mot Drott, man är förvisso redan kvalklara till Handbollsligan men ingen vill gå in i ett kval med en negativ trend. Gästerna ledde större delen av matchen, Skånela var bara sporadiskt i ledning med enstaka mål.

Trots ledning i paus med 16-15 så lyckas man inte bygga vidare.
– Det var tempofattigt, vi inleder med att bränna tre frilägen och fortsätter bränna lägen resten av andra, det blir svårt att vinna när man bränner så mycket. Vi får inte tag i deras 7-6, de är effektiva i sina avslut, när vi väl gör ett bra försvarsarbete så studsar bollen till dem ändå, analyserade tränare Jimmy Karlsson.

Med fyra på skadelistan fick andra kliva fram, Emilio Lahdo hyllades av Karlsson. Men i övrigt finns mer att önska efter uppehållet på två veckor.

Målen
Nilsson 6, Lindberg 5, Näslund 4, Broman 4, Lahdo 3, Omerovic 2, Ganibegovic 2, Friström 1, Svarén 1

centrum_host_helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

joes-helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

dack_helsida
damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

defacto_helsida
ica_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Wiggan taggat trots att skyttekungen lämnat

Fotboll Wigör tar nya tag i årets Division 7, men man får göra det utan sin notoriske målskytt Oskar Brask som lämnat för studier i Umeå: - Vi är riktigt spända inför kommande säsong. Det var en besvikelse att vi inte lyckades nå hela vägen förra året, men vi har knutit näven i fickan och har satt upp som mål att vinna serien i år, säger tränare Viktor Brask.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
ica_outsider
joes_outsider
swedol_outsider