centrum_panorama_hostshopping
Maik Aslan leder FC Arlanda ut till match

Kvalet ställs in-FC Arlanda flyttas upp

FC Arlanda flyttas upp till Division 2 trots att man förlorade med 3-2 mot Kungsängen i första kvalmatchen: - Det är en härlig nyhet för fotbollen i kommunen och FC Arlanda, vi ser fram emot att spela i Division 2, säger FC Arlandas Maik Aslan.

centrum_artikel_host

Svenska fotbollförbundet har beslutat att alla lag i kvalet till Division 2 flyttas upp, den sista kvalspelsmatchen mellan Arlanda-Kungsängen kommer inte att spelas. Samtliga sex lag får direktplats till tvåan. Förbundet kan inte längre skjuta upp kvalspelet eftersom en frimånad för spelarövergångar träder i kraft 15/11-15/12, under den perioden riskerar klubbar att tappa spelare det skulle innebära en problematik för de lag som är med i kvalspelet.

Förbundet förbiser nu sin grundregel att om en tävling avbryts i förtid så ska ingen segrare utses, men man anser att det föreligger synnerliga skäl.
– Förbundsstyrelsen har i det nu aktuella fallet ansett att det föreligger synnerliga skäl då det endast återstår matcher i den sista kvalomgången i kvalet till div 2 och samtliga övriga tävlingar på de angränsade serienivåerna är slutförda, skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.

Division 2 kommande säsong kommer att spelas med fler lag och det kommer att vara färre i Division 3. Det blir sex serier i Division 2 med vardera 15 lag. Sigtuna kommun har inte haft ett lag så här högt upp i seriespel sedan Valsta Syrianska spelade i Division 1 2015. Valsta Syrianska drog sig ur Division 2 2016 och sedan dess har inget lag spelat i Division 2. Märsta IK och FC Arlanda har spelat Division 3/4-fotboll sedan dess.

joes-helsida
centrum_host_helsida
ica_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

connys_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

nrh_sigtuna

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

sap_sep23_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

defacto_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

hockeyskola_helsida
moderat_fokus_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

pantamera_avc_helsida
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Fotboll I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

svenska cupen

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
nrh
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
socialdem_sep23_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider
moderat_bli_medlem
swedol_outsider