centrum_panorama_hostshopping
Maik Aslan leder FC Arlanda ut till match

Kvalet ställs in-FC Arlanda flyttas upp

FC Arlanda flyttas upp till Division 2 trots att man förlorade med 3-2 mot Kungsängen i första kvalmatchen: - Det är en härlig nyhet för fotbollen i kommunen och FC Arlanda, vi ser fram emot att spela i Division 2, säger FC Arlandas Maik Aslan.

centrum_artikel_host

Svenska fotbollförbundet har beslutat att alla lag i kvalet till Division 2 flyttas upp, den sista kvalspelsmatchen mellan Arlanda-Kungsängen kommer inte att spelas. Samtliga sex lag får direktplats till tvåan. Förbundet kan inte längre skjuta upp kvalspelet eftersom en frimånad för spelarövergångar träder i kraft 15/11-15/12, under den perioden riskerar klubbar att tappa spelare det skulle innebära en problematik för de lag som är med i kvalspelet.

Förbundet förbiser nu sin grundregel att om en tävling avbryts i förtid så ska ingen segrare utses, men man anser att det föreligger synnerliga skäl.
– Förbundsstyrelsen har i det nu aktuella fallet ansett att det föreligger synnerliga skäl då det endast återstår matcher i den sista kvalomgången i kvalet till div 2 och samtliga övriga tävlingar på de angränsade serienivåerna är slutförda, skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.

Division 2 kommande säsong kommer att spelas med fler lag och det kommer att vara färre i Division 3. Det blir sex serier i Division 2 med vardera 15 lag. Sigtuna kommun har inte haft ett lag så här högt upp i seriespel sedan Valsta Syrianska spelade i Division 1 2015. Valsta Syrianska drog sig ur Division 2 2016 och sedan dess har inget lag spelat i Division 2. Märsta IK och FC Arlanda har spelat Division 3/4-fotboll sedan dess.

olympiska spelen i Paris

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Friidrott På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

connys_helsida
gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

fritidsbanken_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
klara_outsider