defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen

Kungälv vann med uddamålet i Vikingahallen

Skånela föll på söndagen mot Kungälv med uddamålet 28-27: - Vi är en bra bit ifrån en bra prestation, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

centrum_artikel_host

Gästande Kungälv kom till Vikingahallen med fyra segrar på åtta matcher. Men det var dom som tog taktpinnen mot Skånela som skuggar Karlskrona och Amo i toppen. Kungälv hade kontroll på matchen från start till slut och leder konstant med ett par bollar, vid enstaka tillfällen är Skånela uddamålet ifrån eller har lika.
– Vi visste att det skulle bli tufft. Kungälv har gått knackigt på grund av skador och tufft spelschema. Men det är små marginaler som avgör till slut. Vi är en bra bit från en bra prestation, både som lag och individuellt. Det är för många oss som inte går av banan med bra betyg, konstaterade tränare Karlsson efter matchen.

Ändå kunde det ha blivit en pinne för märstalaget. Men en dålig period i mitten av andra spoilerar tillställningen. Skånela kommer ändå upp i 28-27 och har boll samt läge för kvittering. Det var dock inte deras match.
– Det är en svag period med tio kvar där de får rycka och har 3-4 upp. Bränner lägen, gör tekniska fel och tar felbeslut, analyserade Jimmy Karlsson.

Slutresultatet skrevs till 28-27 och märstalaget tappat mark till toppen. Man är dock kvar som trea, serien är ett getingbo mellan plats 3-7 där det bara skiljer två poäng.

Målen
Ganibegovic 6, Näslund 4, Nilsson 4, Broman 3, Tapper 3, Nielsen 2, Wärnmark 2, Linsberg, Källemyr, Lahdo

pantamera_avc_helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

joes-helsida
centrum_host_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

ica_helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

defacto_helsida
damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

dack_helsida
connys_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Wiggan taggat trots att skyttekungen lämnat

Fotboll Wigör tar nya tag i årets Division 7, men man får göra det utan sin notoriske målskytt Oskar Brask som lämnat för studier i Umeå: - Vi är riktigt spända inför kommande säsong. Det var en besvikelse att vi inte lyckades nå hela vägen förra året, men vi har knutit näven i fickan och har satt upp som mål att vinna serien i år, säger tränare Viktor Brask.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
dack_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
ica_outsider
nrh