vintermarknad_pan
Foto: Magnus Granhagen

Kungälv vann med uddamålet i Vikingahallen

Skånela föll på söndagen mot Kungälv med uddamålet 28-27: - Vi är en bra bit ifrån en bra prestation, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

centrum_artikel_host

Gästande Kungälv kom till Vikingahallen med fyra segrar på åtta matcher. Men det var dom som tog taktpinnen mot Skånela som skuggar Karlskrona och Amo i toppen. Kungälv hade kontroll på matchen från start till slut och leder konstant med ett par bollar, vid enstaka tillfällen är Skånela uddamålet ifrån eller har lika.
– Vi visste att det skulle bli tufft. Kungälv har gått knackigt på grund av skador och tufft spelschema. Men det är små marginaler som avgör till slut. Vi är en bra bit från en bra prestation, både som lag och individuellt. Det är för många oss som inte går av banan med bra betyg, konstaterade tränare Karlsson efter matchen.

Ändå kunde det ha blivit en pinne för märstalaget. Men en dålig period i mitten av andra spoilerar tillställningen. Skånela kommer ändå upp i 28-27 och har boll samt läge för kvittering. Det var dock inte deras match.
– Det är en svag period med tio kvar där de får rycka och har 3-4 upp. Bränner lägen, gör tekniska fel och tar felbeslut, analyserade Jimmy Karlsson.

Slutresultatet skrevs till 28-27 och märstalaget tappat mark till toppen. Man är dock kvar som trea, serien är ett getingbo mellan plats 3-7 där det bara skiljer två poäng.

Målen
Ganibegovic 6, Näslund 4, Nilsson 4, Broman 3, Tapper 3, Nielsen 2, Wärnmark 2, Linsberg, Källemyr, Lahdo

defacto_helsida
damallsvenskan

Skånela chockade topplaget

Handboll Skånela har fått upp farten i Damallsvenskan och tog tredje raka på lördagen efter att ha besegrat topplaget Kärra: - Det är en jättefin prestation, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

advent_kyrka_helsida
julmarknad_2022
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Sista säsongen för ”Chippen”

Handboll Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim gör sin sista säsong i Skånelas damlag: - Det är inget beslut jag tagit i förbifarten utan det har varit noga övervägande där jag tillslut landade i detta beslut och presenterade det för styrelsen i början av augusti, säger "Chippen" i ett uttalande.

centrum_host_helsida
damallsvenskan

Första segern för Skånela

Handboll Skånela tog första segern i Damallsvenskan på söndagen: - Vi är bättre spelmässigt hela matchen, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

connys_helsida
vintermarknad_helsida
upplandscupen

MIK föll i finalen

Fotboll MIK föll överraskande mot Roslagsbro på lördagen och därmed blir det inget spel i Svenska Cupen 2023.

moderat_pan_helsida
herrallsvenskan

Dramatiskt igen mellan Skånela-Amo

Handboll Återigen blev det en dramatisk match mellan Skånela och Amo i Vikingahallen på lördagen som avgjordes först i slutsekunderna när gästande Amo kvitterade.

upplandscupen

MIK i cupfinal på lördag

Fotboll Märsta IK spelar cupfinal på lördag på Studenternas i Uppsala mot Roslagsbro: - Vi saknar en del, bl.a. lagkapten Tonny och avstängda Edwin i backlinjen men truppen är fräsch och stark och vi kommer mönstra ett slagkraftigt lag i finalen, säger tränare Philip Alouch.

agy_oppethus
dackskifte_helsida
hockeyettan

Wings föll i derbyt

Ishockey 900 åskådare bänkade sig i Renew Arena för att se derbyt mellan Väsby-Wings. Väsby hade en stark andraperiod som bäddade för segern.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kyrka_outsider_advent
marknaden_outsider
dackskifteoutsider
nrh
swedol_outsider
pantamera_out
vintermarknad_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host