centrum_panorama_hostshopping
Respons sinfonietta kommer till Kulturum 2:a april. Foto: Pressbild

Kulturskolan med i orkesterkonsert

Elever från Sigtuna Kulturskola medverkar i en konsert tillsammans med Respons sinfonietta.

centrum_artikel_host
Lördag andra april arrangeras en konsert för Respons sinfonietta i Kulturum, efter pandemin har man fri entré för att så många kommuninvånare som möjligt ska kunna ta del av konserten.
–  På konserten  kan man bl.a. få höra Respons spela Brahms Akademisk festuvertyr och  Beethovens Coriolanus-uvertyr. Tillsammans med  instrumentalelever från Sigtuna kulturskola bjuds också Sibelius Finlandia och kända stycken ur Bizets Carmen, berättar dirigenten Torbjörn Nilsson.
Respons sinfonietta är ett samarbetsprojekt för Stockholms läns instrumentalpedagoger som har funnits i 17 år. Ett 80-tal elever kommer att medverka från Sigtuna Kulturskolas stråkensemble. Biljetter kommer delas ut i entrén.
mp_helsida
karnkraft_m_topp

Nu finns samtidsbilder från kommunen

Kultur & Nöje Stockholms läns museum har lanserat 10 000 bilder från länsbor i ett samtidsalbum: - Jätteroligt att vi nu har nått 10 000 fotografier i Samtidsbild. De uppladdade fotografierna en unik bild av det samtida livet och vardagen i vårt län som bidrar till vårt gemensamma kulturarv, säger museichef Annelie Kurttila.

connys_helsida

Kulturpriset och Årets ungdomsledare utsedda

Kultur & Nöje Kultur- och fritidsnämnden i Sigtuna kommun har nyligen beslutat om vilka som kommer att ta emot Kulturpriset och Årets ungdomsledare för år 2022. Priset delas ut till personer som utfört intressefyllt och framgångsrikt arbete inom kulturella eller idrottsliga områden i kommunen.

Wetzig släpper barnbok efter tre års arbete

Kultur & Nöje Efter tre års hårt arbete är det äntligen dags för Anna-Karin Wetzig att släppa sin första barnbok, Årstider. Boken är en lekfull inbjudan till att reflektera över skillnader i månader och årstider, och riktar sig till barn mellan 2 och 6 år.

centrum_host_helsida

Spred påskglädje i Valsta

Kultur & Nöje Ungdomsstyrelsen och Söndagsskolagruppen arrangerade påskhälsning och överraskning för barnen i S:t Johannes Syrisk Ortodoxa kyrkan i Märsta, med syfte att sprida glädje och påminna om påskens betydelse.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kultur & Nöje Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

joes-helsida
seniordag_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kultur & Nöje Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

nrh_sigtuna

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

seniordag_outsider
centrum_outsider_host
connys
swedol_outsider
ica_outsider
nrh
mp_outsider
pantamera_out
joes_outsider
ridskola_2020_outsider