centrum_panorama_hostshopping
Respons sinfonietta kommer till Kulturum 2:a april. Foto: Pressbild

Kulturskolan med i orkesterkonsert

Elever från Sigtuna Kulturskola medverkar i en konsert tillsammans med Respons sinfonietta.

centrum_artikel_host
Lördag andra april arrangeras en konsert för Respons sinfonietta i Kulturum, efter pandemin har man fri entré för att så många kommuninvånare som möjligt ska kunna ta del av konserten.
–  På konserten  kan man bl.a. få höra Respons spela Brahms Akademisk festuvertyr och  Beethovens Coriolanus-uvertyr. Tillsammans med  instrumentalelever från Sigtuna kulturskola bjuds också Sibelius Finlandia och kända stycken ur Bizets Carmen, berättar dirigenten Torbjörn Nilsson.
Respons sinfonietta är ett samarbetsprojekt för Stockholms läns instrumentalpedagoger som har funnits i 17 år. Ett 80-tal elever kommer att medverka från Sigtuna Kulturskolas stråkensemble. Biljetter kommer delas ut i entrén.
brobygget_2024

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

connys_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
connys
pantamera_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
brobygget_outsider