vinter_pan
Sigtuna Messingsextett tillsammans med fanbärare Fred Blomberg och historikern Ragnar FornöFoto: Insändarbild

Kulturpriset till Sigtuna Messingssextett

I samband med Nationaldagsfirandet i Sigtuna delade Sigtuna Hembygdsförening ut Kulturpriset till Brunnsorkestern Sigtuna Messingssextett.

centrum_artikel_host

Sigtuna Messingsextett tilldelades Sigtuna Jembygdsförenings kulturpris i samband med Nationaldagen på Borgmästarängen. Motiveringen löd:
”Sigtuna Messingssextett har under årtionden glatt sigtunaborna med sina ljufveliga toner vid olika festligheter i den lilla staden. Detta, och att sextetten stod bakom att restaurang Rullans musikpaviljong från Uppsala slutligen landade i Draketrädgården, blåser vi en rungande hyllningsfanfar för.”

Priset är på 5000 kronor, Sigtuna Messingsextett passade på att underhålla i samband med Nationaldagsfirandet. Nationaldagstalet hölls av Ragnar Fornö som fick priset förra året tillsammans med Bo Jansson.

vinter_helsida
storemore_helsida

Fotoutställningen ”Ofiltrerat” till Valsta

Kultur & Nöje Stockholms läns museum kommer att arrangera en fotoutställning kallad "Ofiltrerat" på tre platser runt Stockholms län under november och december. De tre platserna som kommer att vara värdar för utställningen är Roslagsmuseet i Norrtälje, Torekällberget i Södertälje och ValstaKonst i Valsta.

Hesselbom kan vinna Augustpriset

Kultur & Nöje Ted Hesselbom, musei- och konstchef på Sigtuna museum, har fått sitt intresse för vikingatiden belönat med en prestigefylld nominering. Tillsammans med Anna Lihammer har han författat boken "Vikingatider: När världen öppnades," och den har nu blivit nominerad till Augustpriset i kategorin Årets svenska fackbok.

connys_helsida
ica_helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kultur & Nöje Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

slottsby_helsida
joes-helsida

Inga Landgré har avlidit

Kultur & Nöje Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kultur & Nöje Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Hyllad konstnär ställer ut på Valstakonst

Kultur & Nöje Värmländska konstnären Leif Engström har nått stora framgångar med sin senaste utställning "Fönsterband" på ValstaKonst. Den här utställningen är den största han haft hittills, både när det gäller yta och antalet verk som visas. Engström har på kort tid blivit ett av de stora namnen inom den svenska konstscenen.

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
storemore_out
connys
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
ica_outsider
nrh_sigtuna
swedol_outsider
vinter_outsider
centrum_outsider_host