helsida_bostad
Sigtuna Messingsextett tillsammans med fanbärare Fred Blomberg och historikern Ragnar FornöFoto: Insändarbild

Kulturpriset till Sigtuna Messingssextett

I samband med Nationaldagsfirandet i Sigtuna delade Sigtuna Hembygdsförening ut Kulturpriset till Brunnsorkestern Sigtuna Messingssextett.

centrum_artikel_host

Sigtuna Messingsextett tilldelades Sigtuna Jembygdsförenings kulturpris i samband med Nationaldagen på Borgmästarängen. Motiveringen löd:
”Sigtuna Messingssextett har under årtionden glatt sigtunaborna med sina ljufveliga toner vid olika festligheter i den lilla staden. Detta, och att sextetten stod bakom att restaurang Rullans musikpaviljong från Uppsala slutligen landade i Draketrädgården, blåser vi en rungande hyllningsfanfar för.”

Priset är på 5000 kronor, Sigtuna Messingsextett passade på att underhålla i samband med Nationaldagsfirandet. Nationaldagstalet hölls av Ragnar Fornö som fick priset förra året tillsammans med Bo Jansson.

toppbanner
pantamera_avc_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

ungdomsarbete_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider