eldsjal2024_pan
Greger Fellin och Manuela AzriFoto: Pressbild

Kulturpriset och Årets ungdomsledare utsedda

Kultur- och fritidsnämnden i Sigtuna kommun har nyligen beslutat om vilka som kommer att ta emot Kulturpriset och Årets ungdomsledare för år 2022. Priset delas ut till personer som utfört intressefyllt och framgångsrikt arbete inom kulturella eller idrottsliga områden i kommunen.

centrum_artikel_host

Årets Kulturpris kommer att tilldelas musikern, kompositören och dirigenten Greger Fellin. Greger har varit verksam som musiker, framför allt på saxofon, och har också varit ledare för Sigtuna sångensemble i 20 år. Han har arrangerat konserter i olika genrer runt om i kommunen och har fått beröm för sitt orädda och energiska arrangörskap.

Årets ungdomsledare är Manuella Azri från Sigtuna Basket, som själv har varit aktiv spelare i klubben. Hon tränar och coachar nu killar i åldrarna 16 till 19 år flera gånger i veckan och fokuserar på att skapa en positiv och stödjande miljö för laget. Manuella bjuder in förebilder att se upp till och erbjuder studiehjälp före träningspassen.

Båda pristagarna kommer att ta emot en prissumma på 10 000 kr var och ceremonin kommer att hållas på Forum i samband med kultur- och fritidsnämndens möte den 23 maj. Nomineringarna till prisen har varit öppna för allmänheten och föreningar och en ny e-tjänst har i år gjort det enklare att lämna förslag.

Denna text genererades med hjälp av AI

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

mp_helsida_eu
storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

connys_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
connys
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
storemore_out
stentekompani_outsider
pantamera_out