valstadagen_pan

Krossade rutor på buss och Clas Ohlsons rutor-Krävs på 140 000

En pojke åtalas för skadegörelse och krävs på 140 000 kronor för att ha krossat Clas Ohlsons rutor samt rutorna på en buss.

centrum_artikel_host

Det var i höstas som pojken som är under 18 år krossade Clas Ohlsons rutor, reparationskostnaden uppgick till drygt 50 000 kronor och nu krävs pojken och hans föräldrar på pengarna genom ett åtal om skadegörelse. Enligt Åtalet ska pojkens föräldrar också betala tillsammans med pojken. Pojken ska ha planerat att krossa rutan och hämtade föremål som han använde i samband med gärningen. Han fångades dock på videokamera som blir en del av bevisningen.

I samband med att väktare skulle gripa honom direkt efter händelsen började han kränga och flänga med armarna, han åtalas därför även för våldsamt motstånd, utöver det ska han ha hotat att döda vakterna i samband med gripandet. Pojken nekar till samtliga brott.

Det är inte heller första gången pojkan krossat rutor, senare under hösten var han i farten igen, denna fång krossade han rutor på en buss så att det blev skador för 92 000 kronor. Där yrkar Transdev skadestånd på den summan. Det brottet erkänns av pojken.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

Wenngarns_cafe_helsida
defacto_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

elon_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

valstadagen
joes-helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
valstadagen_outsider
pantamera_out
mp_outsider
joes_outsider
wenngarn_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_outsider_host
student_outsider