centrum_panorama_hostshopping

Krossade rutor på buss och Clas Ohlsons rutor-Krävs på 140 000

En pojke åtalas för skadegörelse och krävs på 140 000 kronor för att ha krossat Clas Ohlsons rutor samt rutorna på en buss.

centrum_artikel_host

Det var i höstas som pojken som är under 18 år krossade Clas Ohlsons rutor, reparationskostnaden uppgick till drygt 50 000 kronor och nu krävs pojken och hans föräldrar på pengarna genom ett åtal om skadegörelse. Enligt Åtalet ska pojkens föräldrar också betala tillsammans med pojken. Pojken ska ha planerat att krossa rutan och hämtade föremål som han använde i samband med gärningen. Han fångades dock på videokamera som blir en del av bevisningen.

I samband med att väktare skulle gripa honom direkt efter händelsen började han kränga och flänga med armarna, han åtalas därför även för våldsamt motstånd, utöver det ska han ha hotat att döda vakterna i samband med gripandet. Pojken nekar till samtliga brott.

Det är inte heller första gången pojkan krossat rutor, senare under hösten var han i farten igen, denna fång krossade han rutor på en buss så att det blev skador för 92 000 kronor. Där yrkar Transdev skadestånd på den summan. Det brottet erkänns av pojken.

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
connys_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

centrum_host_helsida
mp_tack_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
mp_tack_outsider