moderat_sep_pan

Krossade rutor på buss och Clas Ohlsons rutor-Krävs på 140 000

En pojke åtalas för skadegörelse och krävs på 140 000 kronor för att ha krossat Clas Ohlsons rutor samt rutorna på en buss.

centrum_artikel_host

Det var i höstas som pojken som är under 18 år krossade Clas Ohlsons rutor, reparationskostnaden uppgick till drygt 50 000 kronor och nu krävs pojken och hans föräldrar på pengarna genom ett åtal om skadegörelse. Enligt Åtalet ska pojkens föräldrar också betala tillsammans med pojken. Pojken ska ha planerat att krossa rutan och hämtade föremål som han använde i samband med gärningen. Han fångades dock på videokamera som blir en del av bevisningen.

I samband med att väktare skulle gripa honom direkt efter händelsen började han kränga och flänga med armarna, han åtalas därför även för våldsamt motstånd, utöver det ska han ha hotat att döda vakterna i samband med gripandet. Pojken nekar till samtliga brott.

Det är inte heller första gången pojkan krossat rutor, senare under hösten var han i farten igen, denna fång krossade han rutor på en buss så att det blev skador för 92 000 kronor. Där yrkar Transdev skadestånd på den summan. Det brottet erkänns av pojken.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
ungdomsarbete_helsida
toppbanner
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
swedol_outsider
pantamera_out
arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
ridskola_2020_outsider