sap_feb_pan
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Kronofogden slog till mot resenärer med skulder

Tullverket slog till på bland annat Arlanda flygplats under en vecka i mars och beslagtog flera hundra tusen kronor som ska gå till brottsoffer.

centrum_artikel_host

Tullverket ledde en operation på bland annat Arlanda flygplats under en vecka i mars, deltog gjorde även Polisen och Kronofogden. Man riktade in sig på personer som avsåg föra pengar utomlands. Vid en liknande operation i höstas kom man också över hundratusentals kronor.
– Jag är mycket nöjd med resultatet eftersom vi inom kontrolloperationen under en begränsad period beslagtagit över 600 000 kronor i kontanter, säger Elisabeth Eriksson, nationell operativ samordnare av kontrolloperationen på Tullverket, i ett pressmeddelande.

Operationen är ett samarbete mellan EU-ländernas brottsbekämpande myndigheter och spelar en betydande roll i kampen mot terrorism.
– Vi ser en trend att det förs ut kontanter ut ur Sverige som möjligen skulle ha gått till att finansiera terrorism. Genom att samverka med Kronofogden och Polisen får vi tillsammans större befogenheter och kan störa den här typen av olaglig utförsel av pengar på ett sätt som vi inte kan var för sig, övar på att samarbeta och ökar vår kunskap om smuggling av kontanta medel, fortsätter Elisabeth Eriksson, Tullverket.

SVT Stockholm skriver att tullen fokuserade på personer med skulder till brottsoffer. Har man skulder ska man inte åka på semester, menar Sajida Bergqvist, operationsledare vid Kronofogden.
– Vi har utmätt en exklusiv guldring med diamanter, ett armband och ett halsband med värdefulla diamanter, konst och väskor av dyrare slag. Det är lite av varje, säger Sajida Bergqvist enligt SVT Stockholm.

fritidsbanken_sportlov
funkisfest_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

steningekompani_helsida
skridskodisco_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

pantamera_avc_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

centrum_host_helsida
sportlov
connys_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

spedition_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
connys
centrum_outsider_host
skridskodisco_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
funkisfest_outsider
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider