vinter_pan
Tre män, varav en från Märsta, döms för grov misshandel av en kroggäst i VäsbyFoto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Krogvakt döms till fängelse

En krogvakt från Märsta döms tillsammans med två andra vakter till ett års fängelse för misshandel i Väsby.

centrum_artikel_host

Tre män döms för grov misshandel på en krog i Väsby, rapporterar tidningen Mitt I Väsby. Männen arbetade på krogen som ordningsvakter och en av dem är bosatt i Märsta. En av ordningsvakterna ska ha sagt åt den misshandlade mannen att lämna stället på grund av berusning, de gick då till en avsats vid en trapp som ledde till serveringen där det stod en annan vakt.

Knuffad nerför trappa
Mannen ifrågasatte där varför han blev utslängd och efter diskussion i några minuter tog en vakt ett hårt grepp om hans arm varpå mannen tog tag i den andra vakten för att inte tappa balansen. Det ska mannen ha berättat i rättegången enligt tidningen. Han blev därefter knuffad nerför trappan, när han sen låg på marken blev han attackerad med knytnävsslag mot ansiktet och sparkar mot kroppen av de tre vakterna.

Märstabo ljög i förhör
Vakternas berättelser går isär och vid förhandlingen i rätten ska vakten som bort Märsta uppgett att han ljugit i polisförhöret för att skydda sina kollegor. Rätten anser att den misshandlade mannens berättelse är trovärdig och även styrks av berättelser från fyra andra vittnen. De tre vakterna döms nu till minimistraffet för grov misshandel som är 1 års fängelse, detta eftersom domen får konsekvenser för deras yrke då de inte längre kan arbeta som ordningsvakter. De ska var och en även betala 26 600 kronor i skadestånd till mannen för kränkning, skador, sjukhuskostnader och förlorad arbetsinkomst.

Händelsen inträffade i oktober 2015 i centrala Väsby enligt tidningen. Efter misshandeln kunde mannen inte arbeta på två veckor. Han ådrog sig blåmärken, svullnad och sår i ansiktet och över kroppen.

nrh_sigtuna
storemore_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

slottsby_helsida
oppethus_dec

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

ica_helsida
connys_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

vinter_helsida
defacto_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

slottsby_outsider
pantamera_out
ica_outsider
connys
vinter_outsider
storemore_out
swedol_outsider
joes_outsider
oppethus_out
ridskola_2020_outsider
nrh