helsida_bostad
Christian Cederferm med med Jennifer på Anders & JagFoto: Insändarbild

Krogen erbjuder gratis mensskydd

Krogen Anders och Jag i Märsta Centrum kommer att inleda samarbetsavtal med Redlocker om gratis mensskydd: - Vi har haft automaten i ett par månader nu, och efter en kortare inkörningsperiod, så fungerar den som vi tänkte oss. Detta är ett av flera exempel på hur man konkret kan arbeta med jämställdhetsfrågor i vardagen, säger delägare Christian Cederferm.

centrum_artikel_host

märsta.nu rapporterade tidigare i veckan om att Skånela tecknar avtal med Redlocker om gratis mensskyd till utövare i Vikingahallen. Nu står det klart att krogen Anders & Jag också hänger på. Efter ombyggnaden i januari har man skåpen på restaurangens toaletter.
– Att bara arbeta med jämställdhetsfrågor ur ett stort värdegrundsperspektiv leder inte alltid till förbättringar, även om det givetvis också är viktigt. Att bara GÖRA det man faktiskt redan kan göra, leder till snabbare resultat, säger delar Christian Cederferm.

ungdomsarbete_helsida
toppbanner
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

defacto_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
arbete_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
centrum_sommar_outsider2022