sap_feb_pan
Gripandet skedde i Arlandastad

Sigtunabo döms för anstiftan till grov misshandel

Tre män döms för en grov misshandel i somras i Sigtuna.

centrum_artikel_host

En man från Sigtuna  döms för att ha lejt två män för en misshandel i somras. Alla tre döms för inblandningen, två män för grov misshandel och krögaren för anstiftan till grov misshandel. Bakgrunden var att sigtunabon varit utsatt för misshandel och trakasserier av målsäganden i det aktuella fallet under en tid, målsäganden har även dömts separat i ett annat mål.

Men i juni så attackerades målsäganden av de två personerna som lejts för misshandeln med verktyg som hade inhandlats på ett byggvaruhus. Efter misshandeln flydde gärningsmännen mot Stockholm men greps i Arlandastad. Polisen lyckades koppla de två till misshandeln och att de fick i uppdrag av sigtunabon att attackera målsäganden. De två männen hävdar att de agerat i nödvärn och självförsvar. Sigtunabon har förnekat brott.

I rätten uppgav de som utförde misshandeln att de skulle hjälpa sigtunabon med säkerhetsarbete och rådgivning. Vittnesuppgifter gör dock gällande att han ska ha pratat med ”torpederna” kort före attacken på målsäganden, de ska även ha sett en person hålla i ett järnrör. Ett annat vittne såg hur en av männen höll målsäganden samtidigt som en annan slog med hylsnyckel.

Attunda tingsrätt anser att et är klarlagt att sigtunabon lejt de två männen. Samtliga döms till två års fängelse och ska även betala skadestånd på totalt 22 500 kronor.

sportlov

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Nyheter Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

skridskodisco_helsida
foraldranatverk_helsida
steningekompani_helsida
connys_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

fritidsbanken_sportlov

A-traktorer fortsätter öka

Nyheter Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

spedition_helsida
funkisfest_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Nyheter I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Nyheter En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

skridskodisco_outsider
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
foraldranatverk_outsider
pantamera_out
spedition_outsider
nrh_sigtuna
connys