helsida_bostad
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Krog riskerar stängning på grund av trängsel

En krog i kommunen riskerar stängning efter för mycket trängsel under valborgshelgen.

centrum_artikel_host

Förra helgen gjorde kommunens inspektörer kontroller för att se huruvida restauranger följde Folkhälsomyndigehtens direktiv om trängsel på krogar för att minska sittspridning av covid-19. I samband med den kontrollen skötte sig alla krogar bra.

Men i samband med valborgshelgen har nya kontroller gjorts och en krog riskerar nu stängning då kommunen lämna information till smittskyddsläkare för vidare handläggning. Den aktuella krogen hade vissa brister när det gäller rutiner och det förekom trängsel enligt Kaspar Fritz, chef för Sigtuna kommuns Miljö- och hälsoskyddskontor.
– Vi informerade smittskyddsläkaren i enlighet med den rutin vi fått från dem. Vi har en bra dialog med restaurangägaren som har meddelat att de kommer vidta åtgärder för att komma till rätta med bristerna. Vi kommer också göra uppföljande inspektioner, uppger Kaspar Fritz för märsta.nu

toppbanner
EXTRA

Öhlund kopplas till Hells Angels

Politik SD:s toppnamn Rune Öhlund kopplas till Hells Angels avslöjar Expo: - Jag tar avstånd från deras leverne och vad dom håller på med, säger Öhlund till Expo.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

ungdomsarbete_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

arbete_outsider
swedol_outsider
connys
pantamera_out
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nrh