vinter_pan
Hamnplan ska få en restaurangFoto: Sigtuna kommun/White arkitekter

Krog på Hamnplan – Stjälpa eller hjälpa?

Vi är ett ganska stort antal personer boendes i Sigtuna som undrar hur man har argumenterat i kommunledningen när man tycker att Sigtuna behöver en restaurant på hamnplan i Sigtuna.

centrum_artikel_host

Upplys oss!! Vilka kommuninvånare har man lyssnat på när man påstår ”… att det efterfrågas av kommuninvånarna en restaurang i hamnen”? ”Snack på stan”? Eller någon speciell gruppering?

På och i anslutning till Stora gatan och hamnområdet (inom ca 500 m) i centrala Sigtuna finns;
• 32
• Båthuset
• Våfflan
• Stadshotellet
• PlåtPelles
• Myntet
• Valvet
• Blå
• Kopparkitteln
• Tant Brun
• Cicciotto
• Sigtunagrillen
• Prik
• Tidigare RS Chocolat (blivande utskänkningsställe?)

En genomlysning av dessa 13 kaféers och restaurangers ekonomi vore väl på sin plats. Kommunledningen har kanske redan gjort en sådan basal genomgång – visa den då! Vid samtal med några av ägarna till ovanstående inrättningar så förstår man att det inte är ökad konkurrens som står högst på listan. Sätts hyran marknadsmässigt? Snedvriden konkurrens? Jag är inte intresserad av öppettider, turistdestination och liknande avfendrande, ovidkommande argument. Vi som bor i Sigtuna värnar om våra affärsidkare! Och vad gör kommunledningen?

  • Ole Skarin, sigtunabo

Fotnot: Kommunledningens replik kommer…

Läs mer om krog på Hamnplan

nrh_sigtuna
centrum_host_helsida
oppethus_dec
connys_helsida

slutreplik Bostadskrisen är här och nu

Insändare Tre erfarna moderatpolitiker borde kunna bättre än så här. Nivån i deras replik är pinsamt låg. Den bostadspolitiska debatten är för viktig för att fintas bort på det här sättet.

repliken: Svar till Marie Axelsson (S) om Moderat bostadspolitik

Insändare Marie Axelssons insändare innehåller i många avseenden en lång rad fel om bostadspolitiken i allmänhet och om ombildning till bostadsrätter i synnerhet. Marie Axelsson har fel om hon tror att en ombildning av 64 lägenheter i Sigtuna från hyresrätter till bostadsrätter minskar antalet bostäder.

slottsby_helsida
defacto_helsida

Socialliberala segrar i höstbudgeten

Insändare Regeringens satsningar under nästa år visar att Liberalerna gör skillnad i svensk politik. Vi har prioriterat skolan, det förebyggande arbetet och Sveriges klimatomställning.

vinter_helsida

repliken: Kommunledningen undviker siffrorna

Insändare Inför 2024 aviseras hela 34 miljoner kronor i nedskärningar inom skolverksamheten i Sigtuna kommun. Det motsvarar 3 % av Barn- och ungdomsnämndens hela budget. Detta är fakta och vi vill stoppa nedskärningarna.

ica_helsida

slutreplik Kommunens medarbetare är inte gränspoliser

Insändare Naturligtvis finns det många stora utmaningar som vi som politiker behöver arbeta med så att vi får ett bättre samhälle. Det Moderaterna då vill göra är att fokusera på enskilda personer i utsatt läge och önskar transformera välfärden till att bli angivare. Den väg som den högernationalistiska regeringen slagit in på är på många sätt oerhört skrämmande.

joes-helsida

repliken: Vänstern är skuggsamhällets bästa vänner

Insändare Sverige har stora utmaningar, gängkriminalitet, bidragsbrott och ett växande skuggsamhälle för att nämna några. Ansvarsfulla partier föreslår, med rätta, åtgärder för att förhindra den utveckling vi ser. Tyvärr kan det inte sägas om vänsteroppositionen. De har snarare tagit ställning som bidragsbrottslingarnas och skuggsamhällets nyttiga idioter.

Angiveri hör inte hemma i Sverige

Insändare Regeringen vill att offentligt anställda inom välfärden ska anmäla papperslösa. Det är ett förslag som inte hör hemma i det fria, öppna och demokratiska samhället. Vänsterpartiet ställer sig starkt kritiskt till detta och föreslog att kommunstyrelsen skulle tillskriva regeringen om att anmälningsplikt inte bör införas i kommunal verksamhet. Dessvärre gick det inte igenom och det var ingen av den styrande minoritetens ledamöter som ställde sig bakom det.

pantamera_avc_helsida

Nöjesflyg mindre – för klimatets skull!

Insändare Rapporteringen om flygresandets utveckling efter Covid-pandemin har ett konsekvent mönster. Researrangörernas och flygbolagens pressmeddelanden berättar om ökade volymer, fler destinationer, nya flygplan, rusning efter sistaminuten-biljetter etc och media vidarebefordrar den bilden utan nämnvärt ifrågasättande.

Centerpartiet jobbar för små och stora marknader

Insändare Det är på marknaden du hittar det du behöver och ibland det du inte visste du behövde. Det är här säljare och köpare möts, ibland personligen, mellan fyra ögon. Det är så jobb och tillväxt skapas. Det är viktigt med små och stora marknader, från minsta bondemarknad till världshandel.

storemore_helsida

Ge flickor och pojkar lika möjligheter att förverkliga sina fotbollsdrömmar!

Insändare Intresset för damfotboll har skjutit i höjden på senaste tiden. Det är inte särskilt konstigt med tanke på den framgångssaga vårt landslag levererat: ett VM-silver, två OS-silver och två EM-semifinalistplaceringar, för att nämna några meriter från de senaste mästerskapen. I sommar får vi återigen njuta av ett fotbolls-VM i våra blågula tröjor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
vinter_outsider
pantamera_out
nrh
oppethus_out
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
storemore_out
connys
joes_outsider
ica_outsider