helsida_bostad
Foto: Arkivbild

Kritik mot senarelagda tågtider till Uppsala

Efter 12:e december kommer tågen till Uppsala att senareläggas. Anledningen är att Mälartåg kommer köra fler avgångar.

centrum_artikel_host

Det första tåget till Uppsala från och med 12:e december kommer anlända först vid 7.15 tiden från Märsta. Det kritiseras av resenärer. Man har i nuvarande tabell kunnat anlända till Uppsala före klockan 7.
– Tidigare har det gått flera tåg tidigt på morgonen men nu är den tiden slut. För oss som har ett arbete som börjar klockan 07:00 måste vi antigen åka och byta i Upplands Väsby eller åka via Arlanda, uppger en resenär.

SJ skriver i ett mail ill märsta.nu att man behöver minska antalet avgångar för SJ-tågen. Man kommer att upprätthålla trafik för Knivsta och Märsta med ett tåg per timme.
– Mälartågs inträde innebär totalt sett en ökning av antalet tåg med 30-40 procent fler avgångar mellan Uppsala och Stockholm. Vad gäller Mälartågs avgångar via Arlanda hänvisar SJ till Mälardalstrafik, skriver SJ i ett mail till märsta.nu

Men inte heller Mälartåg fyller ut med avgångar före ankomst 7.15 från Märsta. SJ är medvetna om att det är färre tåg i rusningstrafik som stannar i Märsta både morgon och eftermiddag.

 

EXTRA

Öhlund kopplas till Hells Angels

Politik SD:s toppnamn Rune Öhlund kopplas till Hells Angels avslöjar Expo: - Jag tar avstånd från deras leverne och vad dom håller på med, säger Öhlund till Expo.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
toppbanner
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
ungdomsarbete_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
swedol_outsider
arbete_outsider
nrh