eu_valet_panorama
Foto: Arkivbild

Kritik mot senarelagda tågtider till Uppsala

Efter 12:e december kommer tågen till Uppsala att senareläggas. Anledningen är att Mälartåg kommer köra fler avgångar.

centrum_artikel_host

Det första tåget till Uppsala från och med 12:e december kommer anlända först vid 7.15 tiden från Märsta. Det kritiseras av resenärer. Man har i nuvarande tabell kunnat anlända till Uppsala före klockan 7.
– Tidigare har det gått flera tåg tidigt på morgonen men nu är den tiden slut. För oss som har ett arbete som börjar klockan 07:00 måste vi antigen åka och byta i Upplands Väsby eller åka via Arlanda, uppger en resenär.

SJ skriver i ett mail ill märsta.nu att man behöver minska antalet avgångar för SJ-tågen. Man kommer att upprätthålla trafik för Knivsta och Märsta med ett tåg per timme.
– Mälartågs inträde innebär totalt sett en ökning av antalet tåg med 30-40 procent fler avgångar mellan Uppsala och Stockholm. Vad gäller Mälartågs avgångar via Arlanda hänvisar SJ till Mälardalstrafik, skriver SJ i ett mail till märsta.nu

Men inte heller Mälartåg fyller ut med avgångar före ankomst 7.15 från Märsta. SJ är medvetna om att det är färre tåg i rusningstrafik som stannar i Märsta både morgon och eftermiddag.

 

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

sigtunakampen_helsida
eldsjal2024_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

sigtunakampen_outsider
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out