eu_valet_panorama
Foto: SAS

Kritik mot fullsatt SAS-plan

SAS kritiseras för att flyga för fulla flygplan rapporterar Radio Stockholm.

centrum_artikel_host

Radio Stockholm rapporterar om att det är trångt ombord på SAS plan, ett plan från Helsingfors till Arlanda i söndags var packat berättar en resenär som bor i Väsby och arbetspendlar till Helsingfors. Han överväger dock att ta färjan över nästa gång om det är fullt. Han säger också att han kan tänka sig betala mer om SAS skulle minska antalet platser som kan bokas.

SAS uppger att man vidtagit en del coronasäkerhetsåtgärder genom att alla måste bära munskydd ombord, man har reglerat ombord och avstigning samt att luften renas vilket gör att det inte är stor risk att smittas ombord på ett plan. SAS avser flyga med så många som möjligt för att öka lönsamheten på flygningarna.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
sigtunakampen_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

connys_helsida
mp_helsida_eu

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
sigtunakampen_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider