centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Swedavia

Kritik mot dyra priser i Taxfreen

Arlandas taxfree är i vissa fall mer än dubbelt så dyrt som nätbutiker enligt en rapport från Pricerunner.

centrum_artikel_host

Arlandas taxfree lockar med 20 procent billigare priser än på stan, men det stämmer inte enligt Pricerunner som jämfört priser i taxfreen med nätbutikerna rapporterar Aftonbladet. Pricerunners VD Nicklas Storåkers säger att det är ”Svindyrt på Arlanda” och att det är vilseledande att kalla sig för en ”duty free store”:
– Då får man intrycket att det dels är skattefritt och dels att det är låga priser. Det stämmer helt enkelt inte.

Rapporten har jämfört priser på Duty free stores hemsida och man har även besökt Arlanda, vissa varor är fyra gånger så dyra på Arlanda som på nätte, i snitt var skillnaden 42 procent. Nicklas Storåkers menar att många riskerar att betala för mycket eftersom miljoner passerar butikerna varje år.

Störst skillnad fanns inom solglasögon men i kategorierna Smink, Hudvård, Parfym, Design och Alla produkter var det dyrare på Arlanda. Men Dufry Som driver Duty Free Store på Arlanda tillbakavisar kritiken och att man jämför äpplen och päron eftersom det handlar om nätbutiker och inte fysiska butiker som jämförelsen gjorts mot:
– Vi har aldrig jämfört våra priser med e-handelns. Vi driver fysiska butiker, som bland annat tillhandahåller personlig service och en garanti om äkta produkter (inga kopior)”, skriver Dufry i ett mail till Aftonbladet.

Rapporten har även jämfört varor med nedsatta priser hos en butik på stan. Man måste således jämföra normalpris mot normalpris enligt Dufry. Men Pricerunner köper inte argumentet:
– En del varor är angivna att de är prissänkta, men det säger inte att de nödvändigtvis är 20 procent billigare. När de har bemött vår kritik har de sagt att de jämför sig med normalpriser på stan. Vad det nu är. Om man säger att man har 20 procent lägre priser än på stan så måste man kunna stå för det, uppger Niklas Storåkers för Aftonbladet.

elon_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

nrh_sigtuna
mp_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

valstadagen

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

ica_helsida
pantamera_avc_helsida
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
connys
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider
student_outsider
pantamera_out
valstadagen_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host