eu_valet_panorama
Foto: Genrebild/Swedavia

Kritik mot dyra priser i Taxfreen

Arlandas taxfree är i vissa fall mer än dubbelt så dyrt som nätbutiker enligt en rapport från Pricerunner.

centrum_artikel_host

Arlandas taxfree lockar med 20 procent billigare priser än på stan, men det stämmer inte enligt Pricerunner som jämfört priser i taxfreen med nätbutikerna rapporterar Aftonbladet. Pricerunners VD Nicklas Storåkers säger att det är ”Svindyrt på Arlanda” och att det är vilseledande att kalla sig för en ”duty free store”:
– Då får man intrycket att det dels är skattefritt och dels att det är låga priser. Det stämmer helt enkelt inte.

Rapporten har jämfört priser på Duty free stores hemsida och man har även besökt Arlanda, vissa varor är fyra gånger så dyra på Arlanda som på nätte, i snitt var skillnaden 42 procent. Nicklas Storåkers menar att många riskerar att betala för mycket eftersom miljoner passerar butikerna varje år.

Störst skillnad fanns inom solglasögon men i kategorierna Smink, Hudvård, Parfym, Design och Alla produkter var det dyrare på Arlanda. Men Dufry Som driver Duty Free Store på Arlanda tillbakavisar kritiken och att man jämför äpplen och päron eftersom det handlar om nätbutiker och inte fysiska butiker som jämförelsen gjorts mot:
– Vi har aldrig jämfört våra priser med e-handelns. Vi driver fysiska butiker, som bland annat tillhandahåller personlig service och en garanti om äkta produkter (inga kopior)”, skriver Dufry i ett mail till Aftonbladet.

Rapporten har även jämfört varor med nedsatta priser hos en butik på stan. Man måste således jämföra normalpris mot normalpris enligt Dufry. Men Pricerunner köper inte argumentet:
– En del varor är angivna att de är prissänkta, men det säger inte att de nödvändigtvis är 20 procent billigare. När de har bemött vår kritik har de sagt att de jämför sig med normalpriser på stan. Vad det nu är. Om man säger att man har 20 procent lägre priser än på stan så måste man kunna stå för det, uppger Niklas Storåkers för Aftonbladet.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nationaldag_outsider
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
connys
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host