Föräldrar skulle samla in medel till middag och aktiviteter för att Råbergsskolans personal hanterat flytten till Märsta så bra. Foto: Skärmdump/Twitter
Rosersbergs slottFoto: Pressbild

Kritik mot att föräldrar ville bjuda lärare på middag

En förälder på Råbergsskolan föreslog att man skulle samla in pengar till en lärarmiddag på Rosersberg slott men efter enstaka protester tvingades föräldern dra tillbaka sitt projekt.

Förra veckan nåddes märsta.nu av ett tips om att en förälder på Råbergsskolan som tack för att personal hanterat flytten till Kulturskolan i Märsta så bra arrangerat en middag för dem på Rosersbergs slott. Föräldrar uppmanades att samla in pengar för att skänka till att använda kring middagen eller en personalsammankomst. Själva middagen skulle Rosersbergs slott stå för. Men alla var inte helt positiva till initiativet. En förälder ansåg att det inte var lämpligt med en insamling till personalen eller middag. Detta då initiativtagaren själv har barn på skolan och ”kan uppfattas som ett sätt påverka undervisningssituationen och betygsättning”.

Den kritiske föräldern menade också att det inte var lämpligt att en offentligt anställd person, rektor Cecilia Fredin, låter sig och sin personal bjudas på middag hos en lokal företagare. Föräldern kontaktade även kommunen om saken. Grundskolechefen Johan Adler svarar i mail till märsta.nu:
– Jag vet inte hur planen ser ut nu, men jag ser inga problem med inbjudan. Jag tycker att Cecilia och hela personalen har gjort ett fantastiskt jobb under evakueringen, och glädjande nog delar föräldrarna i Rosersberg den uppfattningen. Jag tycker att det här är ett fantastiskt sätt att visa uppskattning och jag hoppas att det blir en trevlig kväll. Däremot är det inte lämpligt att lämna den typen av insamlade medel till skolans personal. Om det är fråga om sponsring måste det hanteras på ett annat sätt.

Vad märsta.nu erfar har initiativtagaren dragit tillbaka sitt förslag, både middag och medel som personal skulle få använda i samband med middagen eller någon annan sammankomst. Johan Adler poängterar att kommunen ställer sig positiva till initiativet men inte insamlingen av pengar.

Så många kallas till mönstring

Nyheter Antalet unga som kallas till mönstring ökar i takt med att värnplikten byggs ut. I år kallas 131 ungdomar från Sigtuna kommun, vilket motsvarar var sjätte 18-åring.

176 misstänkta brott anmälda i Sigtuna kommun

Blåljus Under vecka 10 registrerade polisen totalt 176 anmälningar om misstänkta brott i Sigtuna kommun. Av dessa rör 85 händelser som ska ha inträffat under samma vecka, medan övriga anmälningar gäller tidigare brott.

EXTRA

Tre handgranater hittades vid förskola

Blåljus Tre skarpa handgranater hittades i ett buskage nära en förskola i Märsta, enligt uppgifter till TV4 Nyheterna. Det var personal från förskolan som upptäckte föremålen och larmade polisen vid 15-tiden på onsdagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening