centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild

Kristdemokrater besöker Österby gård för att diskutera jordbruksfrågor

Kristdemokraterna besökte Österby Gård utanför Sigtuna under tisdagen för att ta del av hur gården kan bidra till beredskap vid eventuella kriser.

centrum_artikel_host

Idag besökte KD Sigtuna och flera engagerade medlemmar Österby gård i Sigtuna för en dag fylld med insikter och lärande om jordbruksfrågor och beredskap för matproduktionen vid eventuella kriser. Under rundvandringen genom gårdens marker fick besökarna en närmare inblick i jordbrukarnas vardag, från plöjning till färdiga produkter. Diskussionen berörde också utmaningarna med stora jordbruksföretag, såsom risken för smittspridning. Vidare diskuterades förslag från livsmedelsverket och Jordbruksverket för att säkerställa matförsörjningen i händelse av kriser. Dagen avslutades med att reflektera över vikten av att inte förlora kontakten med lokal och hållbar jordbruksproduktion. På plats deltog representanter från KD Sigtuna samt Staffan Danielsson, ordförande för Kristdemokratiska Bondepartiet.

seniormassa_pan
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

connys_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
eu_valet_outsider
pantamera_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider