vinter_pan
Ali Wandi (S) tror på idéen om att KRIS ska lösa krisen i Valsta.Foto: Jamshid Jamshidi

KRIS ska lösa krisen i Valsta

En ny åtgärds för att komma tillrätta med krisen i Valsta är att ta in KRIS (Kriminellas revansch i samhället) som ska vara närvarade dygnet runt: - De ska se till att det blir ordning och reda, säger Ali Wandi (S), kommundelsråd för Valsta.

centrum_artikel_host

Förra veckan föreslog Alliansen insatser för 22 miljoner i Valsta som dras med stora trygghetsproblem; rån, skadegörelse, bränder, kriminalitet och öppen narkotikaförsäljning. Men Alliansens förslag lär inte få gehör i någon budget eftersom de inte har majoritet i fullmäktige.

Istället meddelar Ali Wandi (S), kommundelsråd i Valsta, att man tecknat ett samarbetsavtal med KRIS (Kriminellas revansch i samhället):
– Jag har följt Kris arbete i andra delar av landet och hört bra om deras metoder för att komma tillrätta med otrygghet, säger Wandi.

Enligt Wandi kommer KRIS att ha närvaro i Valsta dygnet runt. Redan i eftermiddag startar projektet då KRIS ska visas runt i centrumområdet. Hur mycket kommunen betalar för samarbetet med KRIS är inte känt.
– De kommer även ha kontakt med skolan, fortsätter Wandi.

wenngarn_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

storemore_helsida
vinter_helsida

Fortsatta trygghetsvandringar i kommunen

Nyheter Sigtuna kommun har återigen genomfört en trygghetsvandring i samarbete med flera andra viktiga aktörer. Detta initiativ syftar till att få en heltäckande översikt av olika områden och att identifiera sätt att gemensamt öka tryggheten.

Vintertidtabellen startar 10 december

Nyheter Sommartidtabellen går i ide och 2024 års tidtabell träder i kraft den 10 december 2023 för kollektivtrafiken. Förändringarna är redan synliga på SL-appen och sl.se för resenärer som vill förbereda sig i förväg.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu: Snöfall och kyligt väder förväntas

ica_helsida

Julgransflygning över Märsta 18 december

Nyheter Det närmar sig årets sista gång för Flygskolan att utföra julgransflygning med SK 60, och det blir en särskild händelse då det är den sista gången detta genomförs med detta flygplan. Den planerade formationsflygningen är tänkt att sträcka sig över Mälardalen och Östergötland den 18 december. Dock är exakt tid ännu inte fastställd.

Många tog ställning mot mäns våld mot kvinnor

Nyheter Valsta var under torsdagskvällen platsen för den årliga ljusmanifestationen med fokus på att uppmärksamma och bekämpa mäns våld mot kvinnor världen över. För femte året samlades engagerade individer och representanter från olika föreningar och organisationer för att stödja nolltolerans mot våldet.

defacto_helsida

Inkomstklyftorna ökar i kommunen

Nyheter I Sigtuna kommun växer de ekonomiska klyftorna markant. I Til-Munkholmen-området är den disponibla inkomsten mer än dubbelt så hög jämfört med Centrala Valsta.

Morgonkollen

Notiser Kylig morgon med normal trafik och mindre påverkan på busstrafik i Sigtuna

oppethus_dec

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 23 november: märsta.nu informerar om väder, trafik och blåljus

joes-helsida

Vädervarning i kommunen för onsdag

Notiser SMHI utfärdar en vädervarning för Sigtuna kommun med en Gul varning för Vind i kombination med snöfall. Under tiden från onsdag eftermiddag till natt mot torsdag förväntas en kombination av snöfall och kraftiga vindar skapa potentiella problem i trafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh
storemore_out
swedol_outsider
wenngarn_outsider
joes_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
vinter_outsider
oppethus_out