defacto_pan2020

Kräver stopp på strejken

Resebranschen är kritiska till den pågående SAS-strejken som drabbar tusentals arlandaresenärer dagligen och kräver ett strejkstop.

centrum_artikel_host

Strejken har pågått sedan lunchtid i måndags och nu kräver Resebranschen att strejken upphör.
– Situationen är helt ohållbar. Svenskar riskerar att bli strandsatta på destinationer som i vissa fall har ytterst små alternativa transporter tillbaka till Sverige, säger Didrik von Seth generalsekreterare för SRF, i ett pressmeddelande.

Det uppges vara svårt för researrangörer att ordna alternativa transporter mitt under högsäsongen särskilt när efterfrågan på resor är stor efter pandemin.
– I tillägg till alla passagerare drabbas även researrangörer som anlitat SAS. Det är en extrem stor utmaning att hitta alternativ flygkapacitet. SRF har vid flera tillfällen vädjat till pilotföreningarna om att charterflygningarna skall undantas från konflikten. Tyvärr har vår vädjan avvisats, säger Didrik von Seth.

joes-helsida
pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

dack_helsida

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

defacto_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
connys
pantamera_out
joes_outsider
nrh
dack_outsider
ridskola_2020_outsider