centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild

Kräksjukan fortsätter ute i regionen

Frågor om kräkningar och diarré är fortsatt dominerande när föräldrar ringer in till 1177 Vårdguiden i Region Stockholm.

centrum_artikel_host

1177 Vårdguiden meddelar att de vanligaste frågorna denna vecka handlar om kräkningar och diarré hos barn.
– Magsjuka i familjen kan vara jobbigt men går ofta över av sig själv. Ge ditt barn extra dryck och låt barnet äta sådant som det tycker om när hen känner sig lite piggare, skriver man på hemsidan.

Barnet kan gå tillbaka till förskolan när det äter som vanligt och inte kräkts eller haft diarré under två dygn. Går barnet i skola ska denne vara hemma i 1-2 dygn efter att man är frisk.

Därefter kommer frågor om förkylningar, snuva och hosta hos barnen. Man ska då ge barnen extra dryck om man kan lindra besvär hos barn med receptfria läkemedel som är anpassade för barnets ålder.

Även vuxna har frågor om magsjuka samt feber och värk vilket kan vara ett exempel på influensasymtom. Man uppmanar att dricka mycket och använda receptfria läkemedel för att lindra symtomen.

1177 Vårdguiden har också fått frågor kring nummer till olika vårdcentraler, man ska undvika att ringa dit för att få nummer då dessa enkelt kan fås genom webben.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

mp_helsida_eu
seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
eu_valet_outsider
pantamera_out
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider